Sharon Osborne se je od neznanega vsiljivca na odru poslovila z brco v zadnjo plat. Foto: Reuters
Sharon Osborne se je od neznanega vsiljivca na odru poslovila z brco v zadnjo plat. Foto: Reuters
Vin Diesel
Vin Diesel je v imenu ekipe filma Hitri in drzni 7 prevzel kipca za "najljubši film" in "najljubši akcijski film". Foto: Reuters
Podeljevalka Leslie Mann je Dakoti Johnson med izročevanjem kipca skoraj strgala zgornji del obleke, a sta zadevo rešili s humorjem. Foto: Reuters
Veliki pokovci
Kaley Cuoco v imenu ekipe Veliki pokovci. Ljudje imajo serijo o znanstvenih "piflarjih" in njihovih dekletih še vedno radi. Foto: Reuters
Jane Lynch
Podelitev je povezovala zvezdnica Gleeja Jane Lynch. Foto: Reuters
Ameriška ljubljenka: fraza, ki je včasih "pripadala" Julii Roberts, je že nekaj let lenta Sandre Bullock. Foto: Reuters

Ko je ekipa dnevne televizijske oddaje The Talk prišla na oder po nagrado za najboljšo dnevno pogovorno oddajo, je od nekod prikorakal mlad mož v rdečem motorističnem suknjiču, se prebil do mikrofona in skušal oglaševati svoj projekt, medtem ko ga je Sheryl Underwood skušala prekiniti. Ko so ga varnostniki odvlekli z odra, ga je Sharon Osborne za popotnico še brcnila v zadnjo plat in mu pokazala sredinec. (Dogodek vseeno torej ni bil tako spektakularen kot podelitev MTV-jevih nagrad leta 2009, ko je Kanye mikrofon izpulil Taylor Swift in skušal zbrani glasbeni smetani dopovedati, da si je nagrado bolj zaslužila Beyonce.)

Preostanek v živo prenašane ceremonije, s katero se tudi uradno začenja sezona nagrad - 28. februarja jo bo v velikem slogu sklenila podelitev oskarjev -, je minil brez motenj.

Komičarka in voditeljica lastnega šova Ellen DeGeneres je dobila nagrado za svoje humanitarno delo, med drugim za pomoč otrokom v stiski, okolju, živalim in zdravstvu. Po šali, da se je šovbiznisa lotila, ker je "hotela spravljati ljudi v smeh ... in zelo, zelo obogateti", je Ellen ubrala skromnejše note. "Bi lahko rekla, da sem dalajlama dnevne televizije? Ne. Ampak sem prepričana, da je to že kdo rekel."

Vidno ganjeni Vin Diesel je prišel prevzet nagrado za film Hitri in drzni 7 in se v svojem govoru spomnil, kako težko se je bilo vrniti na snemanje po smrti njegovega prijatelja in soigralca Paula Walkerja. "Ko sem prihajal na oder, sem si rekel: vedno se mi to zgodi, ne bom se raznežil nad nagradami. In dokler sem bil na svojem sedežu, sem bil še močen - potem pa so mi izročili ta dva kipca, za najbolj priljubljen film in najbolj priljubljen akcijski film. Vsi ste rekli, da je bil to vaš najljubši film!"

Z Johnnyjem v dobrem in slabem
Johnny Depp
, ki je postal "najljubši dramski igralec" po izbiri ljudstva, je svojo pisano, vzponov in padcev polno kariero opisal kot "bizarno pot za igralca". "Resnično cenim, da ste vztrajali z mano," je položil na srce oboževalcem, ki so mu zvesti kljub nizu polomij v zadnjih letih. Zahvaljevanje oboževalcem je bilo seveda rdeča nit večine govorov nagrajencev.

Najbolj demokratični sistem
Nagrade People's Choice namreč izbira javnost - kdor koli lahko na spletu glasuje v celi seriji sekcij, ki pokrivajo področja filma, televizije in glasbe. Pred letošnjo podelitvijo je bilo oddanih več kot 200 milijonov glasov, je povedala voditeljica Jane Lynch.

Prisebna Dakota
Dakoti Johnson, zvezdi "erotične" drame 50 odtenkov sive, se je na odru primeril neljub zaplet z obleko, ko je prišla po svoj kipec za najbolj priljubljeno dramsko igralko. Morebiti neroden položaj je razorožila s smislom za humor - češ da ne more pokazati ničesar, česar ljudje še niso videli.

Med drugimi nagrajenci po izbiri ljudstva so bili denimo še Sandra Bullock (najbolj priljubljena filmska igralka), Veliki pokovci (najbolj priljubljena komedija kake televizijske mreže) in Talenti v belem (najbolj priljubljena dramska serija kake televizijske mreže.)

Zmagovalci po kategorijah so torej naslednji:

Film: Hitri in drzni 7
Filmski igralec: Channing Tatum
Filmska igralka: Sandra Bullock

Nagrada za humanitarno delo: Ellen DeGeneres

Akcijski film: Hitri in drzni 7
(Akcijska igralca: Chris Hemsworth, Shailene Woodley)
Komedija: Prava nota 2
(Komična igralca: Kevin Hart, Melissa McCarthy)
Drama: Marsovec
(Dramska igralca: Johnny Depp, Dakota Johnson)
Družinski film: Minioni
Srhljivka: Ugrabljena 3

TV serija: Veliki pokovci
Komična serija (TV-mreže): Veliki pokovci
Dramska serija (TV-mreže): Talenti v belem
Komična serija (kabelska televizija): V Philadelphii je zmeraj sončno
Dramska serija (kabelska televizija): Pretty Little Liars

TV tekmovanje: The Voice
Serija na zahtevo: Orange is the New Black
Animirana serija: Simpsonovi
Glasbenik: Ed Sheeran
Glasbenica: Taylor Swift
Skupina: Fifth Harmony
Album: Title, Meghan Trainor
Pesem: What Do You Mean?, Justin Bieber

Zvezda na družabnih medijih: Britney Spears
Mobilna igra: Candy Crush Saga