Film s proračunom 15 milijonov dolarjev so večinoma posneli v Tennesseeju. Foto:
Film s proračunom 15 milijonov dolarjev so večinoma posneli v Tennesseeju. Foto:

Na včerajšnji svetovni premieri filma Country Strong, ki se je seveda zgodila v Nashvillu, je Gwyneth poudarila predvsem, kako pomembno je zadeti bistvo lika, ki ga igraš. "Seveda poskušaš biti v vsaki vlogo tako avtentičen, kot je le mogoče - v tem primeru, ko sem morala upoštevati clotno izročilo country glasbe, pa je bil pritisk še večji."

Prvi korak priprav za vlogo pevke Kelly Canter je bilo za Paltrowovo gledanje koncertnih DVD-jev, odlomkov na YouTubu in seveda posvetovanje s svojim možem, frontmanom skupine Coldplay. "Bil je res ustrežljiv, prijazen, potrpežljiv in spodbuden. Seveda je precej nerodna stvar igrati pred svojim možem, še posebej, če gre za člana ene najuspešnejših skupin na svetu. A za to, da me je naučil igrati na kitaro, mu bom večno hvaležna," je nad možem navdušena Gwyneth.

Gwyneth torej igra country zvezdo, ki skuša po prihodu z rehabilitacije nekako spet postaviti na noge svojo kariero in zakrpati svoj načeti zakon - a kaj, ko je njen mož/menedžer (Tim McGraw) precej bolj vnet za reševanje kariere kot zakona (obenem pa ji glavo zmeša vzhajajoča country zvezda Beau Hutton (Garrett Hedlund)). V igralski zasedbi je še Leighton Meester, in sicer kot lepotna kraljica Chiles Stanton, ki se skuša podati v vode country zvezdništva. Film je režirala Shana Feste.