Hobita igra  Martin Freeman, prav tisti, ki na malih zaslonih pomaga Sherlocku Holmesu 21. stoletja. Foto: New Line Productions, Inc.
Hobita igra Martin Freeman, prav tisti, ki na malih zaslonih pomaga Sherlocku Holmesu 21. stoletja. Foto: New Line Productions, Inc.

Dežela, v kateri je Peter Jackson že pri snemanju Gospodarja prstanov prepoznal najboljši približek Srednjega sveta, bo imela tako prednost pred vsem drugimi na svetu, kjer bodo premiere sledile 14. decembra. Režiser, ki je posnel že filmsko priredbo zajetne knjige Gospodar prstanov, pravi, da premiera sodi tja, "kjer se je potovanje začelo".
Zgodba filma The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobit: Nepričakovano potovanje) se podobno kot knjiga odvija 60 let, preden se je bratovščina prstana odpravila proti Mordorju, da bi rešila svet.
Tokrat se vse vrti okoli Bilba, hobita pustolovskega duha (kar je sicer med temi bitji precej redka lastnost), ki ga igra Martin Freeman. V Srednji svet se bodo vrnili Elijah Wood, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Ian McKellen in seveda Andy Serkis v vlogi izmuzljivega bitja Gollum.
Ista imena, nov pristop snemanja
3D-filma sta posneta v tehniki 48 posnetkov na sekundo, kar je enkrat več kot standardnih 24 posnetkov. Kritikov, ki so si aprila v Las Vegasu prvi lahko ogledali še 'neobdelan' material, film ni prepričal, pravijo, da je prej primeren za male zaslone. Jackson je priznal, da zahteva čas, da se gledalec tega navadi. Pravzaprav bo to šele prvi del zgodbe o Hobitu, na drugega - There And Back Again - bomo čakali do decembra 2013.