Aktualni filmski podvig Kevina Harta je komedija Večerna šola, ki po mnenju kritikov ni ravno presežek. Foto: AP
Aktualni filmski podvig Kevina Harta je komedija Večerna šola, ki po mnenju kritikov ni ravno presežek. Foto: AP

"Že leta me snubijo, da bi bil voditelj Oskarjev in moj odgovor je bil vedno enak. Rekel sem, da bo to zame kot komika življenjska priložnost in da se bo zgodilo, ko se bo moralo. Zelo srečen sam, da lahko rečem, da je zame končno prišel dan, ko bom vodil Oskarje," je 39-letnik zapisal na družbenih omrežjih.

Govorice o tem, da se Akademija filmskih umetnosti in znanosti za vodenje dogodka, ki vsako leto pritegne vso hollywoodsko elito, dogovarja prav z zvezdnikom lanske priredbe pustolovske komedije Jumanji (film, v katerem poleg Harta igra akcijski zvezdnik Dwayne Johnson, znan tudi kot The Rock, je v blagajne prinesel skoraj milijardo dolarjev) so sicer krožile že nekaj časa.

Hart, ki se je s svojo komično turnejo, na kateri ga je nastopati videlo več kot milijon ljudi, uvrstil na Forbesov seznam največjih zaslužkarjev v šovbiznisu, je v izjavi, s katero je novico potrdil, dodal še: "Čisto sem iz sebe, saj je bil to že dolgo moj cilj ... Pridružiti se legendarnemu seznamu voditeljev, ki so stali na odru Oskarjev, je neverjetno. Vem, da se moja mama ta hip smeji na vsa usta."

Lani je Oskarje vodil Jimmy Kimmel, v letih pred njim pa so se v zahtevni vlogi nasmejati pomembneže tovarne sanj znašli Chris Rock, Neil Patrick Harris in Ellen DeGeneres. Največkrat v zgodovini sta prireditev povezovala Bob Hope (19-krat) in Billy Crystal (devetkrat), sledijo jima Johnny Carson (petkrat) in Whoopi Goldberg (štirikrat) ter Jack Lemmon (štirikrat).

View this post on Instagram

For years I have been asked if I would ever Host the Oscars and my answer was always the same...I said that it would be the opportunity of a lifetime for me as a comedian and that it will happen when it’s suppose to. I am so happy to say that the day has finally come for me to host the Oscars. I am blown away simply because this has been a goal on my list for a long time....To be able to join the legendary list of host that have graced that stage is unbelievable. I know my mom is smiling from ear to ear right now. I want to thank my family/friends/fans for supporting me & riding with me all this time....I will be sure to make this years Oscars a special one. I appreciate the @TheAcademy for the opportunity ....now it’s time to rise to the occasion #Oscars

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on Dec 4, 2018 at 5:01pm PST