Hugh Grant nima kakšnih posebnih težav s priznanjem, da je pri 54 letih počasi prestar za vloge v romantičnih komedijah. Foto: Reuters
Hugh Grant nima kakšnih posebnih težav s priznanjem, da je pri 54 letih počasi prestar za vloge v romantičnih komedijah. Foto: Reuters
Čeprav je bil sprva očitno tak načrt, (filmska) Bridget Jones ne bo mogla še v tretje omahovati med Markom (Colin Firth) in Danielom (Hugh Grant).
V tretji knjigi je Bridget Jones vdova, Mark pa mrtev - a vprašanje je, ali bodo res hoteli posneti tretji film brez Colina Firtha.
"Nisem se zavedal, da sem že v tem območju, ko se ljudem gabi videti moškega mojih let v postelji z mladenko. Kar čutil sem, kako so se naježili."

Hugh Grant je v nedavnem radijskem intervjuju končno potrdil, da je dvignil roke nad že dolgo nastajajočim tretjim delom franšize Dnevnik Bridget Jones; iz filma bo tako treba črtati lik rahlo sluzavega ženskarja Daniela Cleaverja, s katerim se Bridget vedno znova zaplete, pa čeprav je vse prej kot idealen moški zanjo.

Knjiga je super, ampak scenarij ...
"Sklenil sem, da ne bom sodeloval," je komentiral, "ampak mislim, da bodo vseeno nadaljevali tudi brez Daniela. Najbrž bodo pripeljali kako svežo kri."

"Knjiga je odlična, mimogrede, scenarij pa je popolnoma drugačen - vsaj tisti, ki sem ga jaz videl pred nekaj leti."

Že pred dvema letoma so britanski mediji pisali, da je Grant s scenarijem za Bridget Jones 3, ki ga je pomagala pisati tudi sama Helen Fielding, nezadovoljen. (Izjava njegovega publicista: "Hughu je do tega, da se Bridget Jones 3 realizira, ampak on, Renee in Colin imajo vsi določene zadržke do trenutnega scenarija. Upajo, da jih bodo lahko pomagali razrešiti.") Takrat je bil delovni naslov Bridget Jones’ Baby, zgodba pa se je vrtela okrog tega, da se Bridget v zgodnjih štiridesetih odloči, da je čas za otroka. Na tej točki se zopet pojavi "poredni fant" Daniel (Hugh Grant), ki se za njeno pozornost bori s stanovitnejšim, a pustejšim Markom Darcyjem (Colin Firth).

Iz napisanega je torej razvidno, da so se poti med filmsko in knjižno serijo v tretjem delu popolnoma razšle: Helen Fielding je tretji roman iz serije, Nora na fanta, namreč izdala lani. V njem je Bridget že na pragu petdesetih in ima dva majhna otroka, z zmenkarjenjem pa se spet ukvarja zato, ker je njen ljubljeni Mark Darcy medtem umrl.

Prvič zadeli terno, drugič samo ponovili preizkušeni recept
Prvi film o rahlo avšasti - čeprav ne neumni - plavolaski, obsedeni s kalorijami in iskanjem popolnega moškega, je bil leta 2001 tako kritiški kot tudi komercialni uspeh: komedija je zaslužila 281 milijonov dolarjev in podrla britanske rekorde gledanosti. Tri leta pozneje je nadaljevanje, The Edge of Reason (Na robu pameti), sicer prav tako ustvarilo primerljiv zaslužek (262 milijonov dolarjev), a so bili kritiki do njega veliko bolj neusmiljeni.
Scenaristka ... Emma Thompson?
Neuradno je filmska Bridget Renée Zellweger že podpisala pogodbo za sodelovanje pri tretjem filmu, piše pa se tudi, da je studio na pomoč pri predelovanju scenarija poklical Emmo Thompson.

Prestar, da bi še lahko nastopal v "porokah in pogrebih"
54-letni Grant, ki trenutno promovira svojo novo romantično dramo The Rewrite, sicer brez pretiranih težav priznava, da se počasi počuti prestarega za vloge romantičnih junakov. "Če bi bila v filmu samo jaz in dekle, ki plahutava s trepalnicami in si zreva v oči, mislim, da bi vse skupaj pri mojih letih izpadlo rahlo zlovešče in čudaško."

Ga je pa zato presenetilo, kako je občinstvo reagiralo na prizor, v katerem njegov lik spi s svojo študentko (igra jo 27-letna Bella Heathcote). "Kar me skrbi, je odziv občinstva, ko vidijo ta prizor. Nisem se zavedal, da sem že v tem območju, ko se ljudem gabi videti moškega mojih let v postelji z mladenko. Kar čutil sem, kako so se naježili."