Prizor iz filma Nimaš pojma. Foto: IMDb
Prizor iz filma Nimaš pojma. Foto: IMDb

Serija bo sledila liku Dionne Davenport z Beverly Hillsa, ki jo je v filmu iz leta 1995 igrala Stacey Dash. Nekoč stranski lik je s serijo dobil osrednjo vlogo. Igralka je Dionne upodobila tudi v TV-seriji, odcepku filma, ki je bil predvajana med letoma 1996 in 1999.

Kaj se je zgodilo s Cher?
Nastavki za dogajanje so po poročanju publikacije IndieWire "otroško rožnata barva in biseksualna modro zatemnjena, drobna sončna očala, kava z ovsenim mlekom in Aderal". Zgodba pa zarisuje pogled na to, kaj se zgodi, ko "najbolj priljubljena punca na šoli" Cher Horowitz izgine in Dionne, do tedaj drugouvrščena na lestvici priljubljenosti, stopi "v njene Air Jordans". "Kako se Dionne spopada s pritiski, da je novo najbolj priljubljeno dekle v šoli, obenem pa razkrinkava skrivnost, kaj se je zgodilo z njeno najboljšo prijateljico?" bosta osrednje vprašanje in zaplet TV-serije.

Serijo v novi preobleki sta napisala in producirala Jordan Reddout in Gus Hickey. Dvojec je predtem sodeloval pri štirih epizodah serije Will & Grace in ustvaril prvo epizodo druge sezone Mixed-Ish, ki bo na ABC premierno leta 2021, še piše IndieWire.

Cher Horowitz (Alicia Silverstone) in Dionne Davenport (Stacey Dash), bogati najstnici v filmu Nimaš pojma. Foto: IMDb
Cher Horowitz (Alicia Silverstone) in Dionne Davenport (Stacey Dash), bogati najstnici v filmu Nimaš pojma. Foto: IMDb

Ikonično najstniško komedijo je sredi devetdesetih napisala in zrežirala Amy Herckerling. Navdih za zgodbo je avtorica dobila pri romanu Emma pisateljice Jane Austen iz leta 1815. Film se je v zgodovino devetdesetih let zapisal kot ena največjih uspešnic, njegova estetika, kostumografija in fraze pa v popkulturi odzvanjajo še danes.

Od Nimaš pojma do konservativke
Stacey Dash se je sredi leta 2010 v veliki meri oddaljila od filmske in televizijske igre, da bi postala komentatorka pri Fox Newsu. Napisala je tudi knjigo spominov, ki jo je naslovila There Goes My Social Life: From Clueless to Conservative (oziroma Pa je šlo moje družbeno življenje: Od Nimaš pojma do konservativke).

Platforma Peacock je za zdaj še noviteta med kanali, ki ponujajo pretočne vsebine. Pri medijski hiši NBCUniversal so jo zagnali 15. julija.