Donald Trump je hotel Plaza kupil leta 1988 in ga nato leta 1995 (za manj denarja) prodal savdskim in azijskim vlagateljem. Foto: IMDb
Donald Trump je hotel Plaza kupil leta 1988 in ga nato leta 1995 (za manj denarja) prodal savdskim in azijskim vlagateljem. Foto: IMDb

Ljudje so na družbenih omrežjih predlagali, naj Donalda Trumpa iz filma digitalno izbrišejo, nadomestijo pa naj ga z likom danes 40-letnega Macaulaya Culkina. Igralec se je odzval z eno samo besedo: "Prodano." Pod neki amaterski "popravek", v katerem je nekdo Trumpa preprosto izbrisal, je prilepil komentar "Bravo."

Seveda je treba povedati, da je Trumpova vloga v filmu popolnoma nepomembna: mali Kevin, ki je tokrat izgubljen v New Yorku, se na neimenovanega možaka obrne, ker potrebuje navodilo, kako priti do recepcije hotela Plaza. To, da je ta oseba ravno Donald Trump, je bila šala, saj je bil poslovnež takrat lastnik omenjenega hotela.

Sorodna novica Predstavniški dom podprl drugo ustavno obtožbo Trumpa

Vlogo je izsilil
Režiser filma Chris Columbus je v intervjuju za blog Insider decembra povedal, da je Trump vlogo v filmu "izsilil" – bila je pogoj, če so hoteli preddverje hotela uporabiti za snemanje. A to ne pomeni, da je bila odločitev takrat slaba: Columbus sam se spominja, da je testno občinstvo ploskalo in navijalo, ko se je Trump pojavil na platnu. "Montažerju sem zato rekel: Pusti ga v filmu. To je trenutek za občinstvo."

Trump je bil sicer znan po tem, da je zahteval nastop v filmu v zameno za dovoljenje za snemanje v kateri od njegovih stolpnic. Zanj so morali napisati in posneti dodaten prizor v drami Vonj po ženski (1992), čeprav je režiser Martin Brest že vnaprej vedel, da bo prizor iz končne različice izrezal. Leta 2017 je anekdoto o tem v šovu Conana O'Briena povedal igralec Chris O'Donnell.

Na spletni platformi change.org sicer obstaja tudi peticija, naj se Trumpovo vlogo digitalno nadomesti z novoizvoljenim Joejem Bidnom – a ima trenutno samo 266 podpisov.