Marsikoga so osupnili tehnični dosežki prvega Avatarja, zgodbe pa kritiki niso pretirano hvalili, nekaterim se je zdelo celo, da je celoten zaplet samo
Marsikoga so osupnili tehnični dosežki prvega Avatarja, zgodbe pa kritiki niso pretirano hvalili, nekaterim se je zdelo celo, da je celoten zaplet samo "kopija Pocahontas v vesolju". Foto: Blitz film / Kolosej

Cameron je za francoski portal 20 Minutes povedal, da bo naslednji del, ki je trenutno naslovljen zgolj kot Avatar 3, predstavil tretji klan Pandore, ki bo prikazal temnejšo stran Na'vija. Kot je napovedal, bo v njem raziskoval "drugačne kulture od tistih, ki jih je že pokazal". "Raziskovali bomo nove svetove, ob tem pa nadaljevali zgodbo glavnih likov," je dejal režiser.

Sorodna novica Avatar: Pot vode

V filmih Avatar in Avatar: Pot vode se občinstvo seznani z dvema različnima klanoma plemena Na'vi: enim, ki živi v gozdu, in drugim, ki živi v vodi. Obe plemeni sta miroljubni in se zatečeta k nasilju le, ko njuno zemljo zasedejo ljudje. Vendar pa lahko občinstvo kmalu ugotovi, da niso vsi člani plemena dobri.

Sorodna novica Niti James Cameron ne računa na finančni uspeh Avatarja 2

Če bo režiser franšizo podaljšal do Avatarja 5, bodo Na'viji prišli na Zemljo, je namignil producent Jon Landau, preden so v kinematografih začeli predvajati drugi del Pot vode.

"Nisem hotel govoriti o tem, vendar sem slišal, da je Jim nekaj govoril o tem. V Avatarju 5 je del zgodbe, kjer gremo na Zemljo. In gremo, da bi ljudem odprli oči (...)," je dodal producent.

Prvi film Avatar je osvojil tri nagrade oskar in podrl rekorde gledanosti. Drugi del, ki je v kinematografe prišel 18. decembra, je že presegel milijardo dolarjev zaslužka na blagajnah po svetu in se hitro približuje 1,5 milijarde dolarjev. S tem bo postal najbolj gledan film z letnico 2022, kar trenutno velja za akcijsko dramo Top Gun: Maverick s Tomom Cruisom v glavni vlogi.

Cameron je produkcijo filma Avatar 3 že končal. Film je trenutno v postprodukciji, v kinematografe pa naj bi prišel 20. decembra 2024, poroča specializirani filmski portal Variety.