Jason Priestley snema serijo o prebijanju skupine glasbenikov na sceno. Foto: Reuters
Jason Priestley snema serijo o prebijanju skupine glasbenikov na sceno. Foto: Reuters

Filmar se bo lotil druge sezone televizijske serije The Road Hammers. Ta sledi zgodbi glasbene skupine, ki skuša uspeti, in kot sam pravi, serija ni nikakršen resničnostni šov, ampak gre bolj za dokumentarec. Njegovo prepričanje naj bi dokazovalo to, da serija nima scenarija, kar naj bi veljalo tudi za resničnostne šove, a sam trdi, da ni tako.

Da so resničnosti šovi še kako »zrežirani«, samo da scenarija ne izvajajo pravi igralci. Drugi dokaz, zaradi katerega je njegova serija bolj resna od preostalih serij, ki jih v zadnjem času ponujajo televizije, je ta, da so člani skupine v njegovem dokumentarcu kakovostni glasbeniki, in ne le zvezdništva željni rockerji.

Režija kot rokenrol
"Serijo sem zasnoval tako, da resnično pokaže frustracije, ki so del glasbene industrije," je povedal Priestley, ki je med drugim režiral dokumentarec Barenaked in America o kanadski skupini Barenaked Ladies. Kot še pojasnjuje filmar, tega ni predstavil na način, kot to delajo drugi, torej v središče ni postavil mladih lepih ljudi s kitaro in sanjami, ampak gre za fante, ki že imajo sklenjeno pogodbo z založbo, v oddaji pa spoznajo, s kakšnimi težavami vse se morajo ob tem soočati. Vodilni mož zasedbe Jason McCoy je o novi sezoni povedal, da se premika mnogo hitreje, Priestleyjev način režiranja pa je opisal z rokenrolom.