Nedavni škandali v zasebnem življenju Johnnyja Deppa očitno niso ogrozili njegove kariere ali zmanjšali povpraševanja zanj. Foto: AP
Nedavni škandali v zasebnem življenju Johnnyja Deppa očitno niso ogrozili njegove kariere ali zmanjšali povpraševanja zanj. Foto: AP
Johnny Depp
Studio Warner Deppovega sodelovanja uradno še ni potrdil, a zatilje na fotografiji je pravzaprav zelo prepoznavno ... Foto: YouTube

Johnny Depp se bo tako pridružil igralski zasedbi nove franšize Magične živali (Fantastic Beasts And Where To Find Them); drugi film bodo v prvi polovici naslednjega leta snemali pod režijsko taktirko Davida Yatesa. V glavni vlogi Newta Scamanderja tudi v drugem filmu ostaja oskarjevec Eddie Redmayne. Prvi del Magičnih živali, fantastične sage, ki se v "čarovniškem svetu J. K. Rowling" odvija 70 let pred vpisom Harryja Potterja na Bradavičarko, v naše kinematografe prihaja 17. novembra. Drugi del sledi točno dve leti pozneje. 16. novembra 2018.

Velikopotezen projekt
Menda ima Depp tudi že epizodno vlogico v prvem filmu, poroča filmski blog Deadline, ki se je do vesti tudi prvi dokopal. Za zdaj studio načrtuje pet filmov o Magičnih živalih, je pred kratkim potrdila JK Rowling, David Yates pa je podpisal pogodbo za režijo prvih dveh.

Depp kot vpliven čarovnik?
Zgodba se vrti okrog dogodivščin "magizoologa" Newta Scamanderja, avtorja priročnika Magične živali, ki bo nekoč obvezno študijsko gradivo za učence Bradavičarke. Vzporedno spremljamo tudi vzpon mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda ter njegov spopad z Albusom Dumbledorjem leta 1945. (Blog Hypable poroča, da je Depp dobil ravno vlogo Grindelwalda.)

Prvi film natančneje popisuje, kaj se je zgodilo, ko so se nekatere čarobne kreature po nesreči znašle na prostosti v New Yorku dvajsetih let prejšnjega stoletja.

Johnny Depp je seveda obraz dveh Disneyjevih velikih franšiz, Piratov s Karibov in Alice v Čudežni deželi. V bližnji prihodnosti ga bomo lahko videli še v kriminalni drami Murder On The Orient Express v režiji Kennetha Branagha, pa v filmu Labyrinth, ki bo tematiziral umor Tupaca Shakurja, in v novi adaptaciji Nevidnega moža.

Napovednik za prvi del Magičnih živali lahko najdete spodaj.