Zana Marjanović v filmu Sneg. Foto:
Zana Marjanović v filmu Sneg. Foto:

Marjanovićeva je za agencijo AP izjavila, da je scenarij "krasen" in da komaj čaka na snemanje s tako "veliko igralko in humanistko", kot je Joliejeva. 27-letna igralka je v četrtek povedala, da je že na poti na Madžarsko, kjer se bo pripravila na snemanje, ki naj bi se začelo še letos. Snemali bodo tako na Madžarskem kot v Bosni.

Marjanovićeva je postala znana po vlogi v filmu Sneg režiserke Aide Begić. Končala je Fiorello LaGuardia High School of Music, Arts and Performing Arts v New Yorku ter študij igre na Akademiji scenskih umetnosti v Sarajevu. Nastopila je tudi v filmih Srđana Vuletića Težko je biti fin in Poletje v zlati dolini.

Angelina bi vključila domačine
Jolieva je bila letos že dvakrat v BiH-u - enkrat kot ambasadorka dobre volje ZN-ja in drugič na ogledih za svoj film. Zgodba, pod katero se je podpisala hollywoodska igralka sama, pripoveduje o paru, Bošnjakinji in srbskem vojaku, ki se srečata na predvečer vojne, leta 1992, tik preden ju vojna vihra potegne v svoj kruti vrtinec. Predvsem naj bi se film ukvarjal s posledicami, ki jih ima vojna na njun odnos.

Film za zdaj še nima naslova, kmalu novopečena režiserka pa naj bi razpolagala s 15 milijoni dolarjev. Joliejeve tokrat pred kamero ne bomo videli, saj naj bi igralsko zasedbo v večini sestavljali igralci iz BiH-a. "Rada bi vključila čim več tamkajšnjega prebivalstva in se čim več naučila," razmišlja igralka.