Zvezdnica je v svet zabave najprej prodrla z glasbo. Foto: EPA
Zvezdnica je v svet zabave najprej prodrla z glasbo. Foto: EPA
Philip Pullman
Billie trenutno snema film, posnet po knjigi britanskega pisatelja Philipa Pullmana. Foto: EPA

Britanska televizijska mreža BBC je namreč potrdila odhod igralke Billie Piper iz serije, ni pa želela komentirati namigov, da Rose Tyler v zadnji epizodi umre.

V nestrpnem pričakovanju konca
Scenarist serije Russell T Davies obljublja, da je uspelo ekipi, ki stoji za serijo, ustvariti sijajen odhod za Piperin lik. "Ekipa serije The Doctor Who je imela vse leto, da pripravi ta končni prizor", je skrivnostno še pojasnil Davies. Ob tem seveda ni pozabil dodati, da bodo vsi Billie zelo pogrešali in da ji želijo čim več uspeha še naprej.

Konec z vrnitvijo?
Ob tem so se že pojavile govorice o Rosini prihodnosti v seriji, vendar pa je BBC do zdaj zavračal vsa namigovanja o njenem odhodu. Po besedah urednika revije SFX Magazine Dava Bradleyja tudi morebitni konec Rosinega lika ne izključuje njene vrnitve v prihodnosti. "V znanstveni fantastiki nikoli nihče ne ostane mrtev," je svojo trditev pojasnil Bradley. Sicer pa je znano le to, da se v končni epizodi druge sezone z naslovom Doomsday Rose in Doctor, v vlogi katerega se predstavlja David Tennant, spopadata z invazijo, ki grozi, da bo uničila sodobno podobo Zemlje.

Znanstvenofantastična nadaljevanka Dr. Who je britansko javnost prvič pred male ekrane privabljala pred skoraj dvema desetletjema, britanska nacionalna televizija pa se je določila posneti novo, sodobnejšo različico.