Projekciji filma bo v Pulju sledil tudi krajši pogovor z mladimi igralci, kjer bosta v ospredju Gaj Črnič, ki igra Erika, in Kaja Podreberšek, ki je Lučka. Film bo sicer predvajan že večer prej v Kinu Valli.

Foto: Promocijsko gradivo
Foto: Promocijsko gradivo

Tretji režiserjev film Kapa je nastala v produkciji slovenskega Senca Studia in koprodukciji z luksemburškim Wady films, slovaškim Objectif, hrvaškim Studio Dim, RTV Slovenija in RTVS slovaško radiotelevizijo. Zato bo v okviru filmskega festivala potekala tudi mojstrska delavnica s producenti filma, na kateri bodo Ida Weiss, Adolf El Assal, Vanda Raymanova in Marina Andree Škop strokovni javnosti predstavili ustvarjalni proces in nastajanje Kape skozi oči producentov.

Film so posebej za hrvaško občinstvo sinhronizirali v hrvaščino. Projekcije se bodo poleg producentov in glavnih dveh igralcev udeležili tudi režiser Slobodan Maksimović, Mojca Fatur, Klemen Slakonja in Zala Đurić Ribič ter številni drugi ustvarjalci filma in igralci.

Foto: Promocijsko gradivo
Foto: Promocijsko gradivo

Film Kapa so finančno podprli Slovenski filmski center, Film Fund Luxembourg, Slovak Audiovisual Fund, Croatian Audiovisual Centre, Eurimages, Ustvarjalna Evropa MEDIA Program, Film Fund Sarajevo, HRT, Filmski studio Viba Film in Re-Act.

Še pred gostovanjem v sosednji Hrvaški bodo Kapo predvajali v Pusanu v Južni Koreji, kjer se je v petek začel 17. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma. Projekciji filma bosta 13. in 16. julija.

Foto: Promocijsko gradivo
Foto: Promocijsko gradivo

Maksimović tokrat predstavlja družinsko božično avanturo. Pripoveduje zgodbo devetletnega dečka Erika, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu, in sedemletne Lučke, ki prihaja iz dobro situirane družine. Ker je božič, oba otroka upata, da se jima bodo izpolnile najbolj skrite želje.

Scenarij podpisuje Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentka pa Ida Weiss iz produkcijske hiše Senca Studio. Ob mladih protagonistih v filmu nastopajo tudi Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in Rene Štur, ob njih pa še drugi priznani slovenski igralci in igralke ter raper Klemen Klemen.