Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič

Zlato rolo podeljujeta Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev slovenskim filmom, ki presežejo mejo 25.000 gledalcev. "Druga zlata rola za preseženih 50.000 gledalcev je najlepše priznanje, ki bi si ga lahko želeli. S filmom smo se dotaknili ljudi, jih zabavali, jim kaj zanimivega prenesli in morda za uro in pol vzpostavili svet, ki ga poganjajo pogum, veselje in optimizem," je ob prejemu zlate role povedal režiser filma Peter Bratuša.

Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič

S tem se je film uvrstil med petnajst najbolj gledanih slovenskih filmov, so sporočili iz Felina films.

Gajin svet 2 je nadaljevanje zgodbe o pogumni in navihani Gaji. V glavni vlogi je zaigrala Uma Štader, ob njej pa še Sebastian Cavazza kot oče Peter, Jana Zupančič kot mama Nina, mladi Enej Černe Berčič kot Gajin prijatelj Matic in drugi.

Štirinajstletna Gaja, ki živi v čisto posebni družini, se spopada z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družbenem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Čeprav so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme osreči tudi očeta.

Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič

Bratuša je napisal tudi scenarij skupaj s Špelo Levičnik Oblak. Direktor fotografije je Dominik Istenič, scenograf Miha Ferkov, montažer Jan Lovše, kostumografka Vesna Černelič, oblikovalka maske pa Nataša Sevčnikar. Avtor glasbe za film je Sebastjan Duh. Producenta filma sta Peter Bratuša in Jaka Pokorn iz produkcijske hiše Felina Films, koproducenta filma sta RTV Slovenija in Studio Ritem.

Gajin svet 2 dobil drugo zlato rolo