Od avgusta, ko se je poškodovala med snemanjem v Bostonu, je Letitia Wright okrevala v Londonu. Foto: AP
Od avgusta, ko se je poškodovala med snemanjem v Bostonu, je Letitia Wright okrevala v Londonu. Foto: AP
Sorodna novica Črni panter

Trenutno ni veliko studijskih blockbusterjev, ki bi jih industrija (in gledalci) pričakovali s tako nestrpnostjo kot nadaljevanje uspešnice Črni panter. Leta 2018 je Črni panter postal prvi film o superjunaku z nominacijo za oskarja za najboljši film (če odštejemo dramo Birdman, ki pa, strogo gledano, res ni bila film o superjunaku). Film je v svetovnem merilu zaslužil 1,34 milijarde dolarjev in začrtal nove smernice v žanru.

Od avgusta, ko se je poškodovala med snemanjem v Bostonu, je Letitia Wright okrevala v Londonu. Režiser Ryan Coogler je z ekipo delo brez nje nadaljeval, dokler se je dalo, novembra pa je bilo naposled treba snemanje prekiniti. "Vse poteka v skladu z urnikom," je bila edina skopa izjava v zvezi z igralkino vrnitvijo, ki jo je posredoval njen predstavnik za javnost.

Kakšna je Wakanda brez svojega kralja?
Po nenadni smrti Chadwicka Bosemana, ki je avgusta 2020 šokirala svet, je bilo treba scenarij za nadaljevanje tako rekoč napisati na novo: Boseman je imel kot kralj T'Challa namreč nosilno vlogo v franšizi. Vodja studia Marvel Kevin Feige je za Bosemanovo bolezen izvedel takrat kot preostanek sveta, na dan igralčeve smrti. Kmalu je bilo odločeno, da za T'Challaja ne bodo preprosto uporabili drugega igralca, česa drugega o vsebini pa doslej še niso razkrili. Obstajajo nepotrjena poročila, da bo osrednjo vlogo prevzela kraljeva sestra, mlada Shuri, ki jo igra prav Letitia Wright.

Letitia v vlogi Shuri, mlade princese, ki je v ultramoderni monarhiji rezidenčna izvedenka za nove tehnologije. Foto: IMDb
Letitia v vlogi Shuri, mlade princese, ki je v ultramoderni monarhiji rezidenčna izvedenka za nove tehnologije. Foto: IMDb

Ni smela potovati v ZDA?
Proti koncu leta 2020 se je igralka znašla v središču pozornosti zaradi spornih stališč do cepiv, ki jih je delila na družbenih omrežjih. V obdobju, ko je bilo snemanje ustavljeno, so nekateri Marvelovi oboževalci predlagali, naj se igralko prav tako črta iz filma – to pa zaradi domneve, da odklanjanje cepljenja britanski državljanki onemogoča pot v ZDA in vrnitev na delo. (Letitia Wright je zanikala poročila, da je širila proticepilska stališča na snemanju.) The Hollywood Reporter zdaj poroča, da "je bila ta težava odpravljena", čeprav njegovi viri ne navajajo igralkinega statusa cepljenosti.

Sorodna novica V filmu Črni panter 2 ne bo digitalnega dvojnika Chadwicka Bosemana

Film v kinih še letos
Igralkin agent je zdaj za revijo The Hollywood Reporter potrdil, da "se je ves čas nameravala vrniti na snemanje, da pa je morala počakati, dokler ni dokončno okrevala". Snemati bi morali začeti že 10. januarja, a se je tik pred vrnitvijo več članov ekipe na testiranju izkazalo za okužene s covidom, med drugim zvezdnica Lupita Nyong'o.

Premiera filma Črni panter: Wakanda za vedno je trenutno še vedno napovedana za november letošnjega leta, pa čeprav po poročanju filmskega bloga ekipo Screenrant čakajo še štirje tedni snemanj. Oktobra lani so izgubili še eno članico igralske zasedbe: umrla je 95-letna Dorothy Steel, ki je igrala eno od starešin v Wakandi.

Letitio Wright bomo lahko februarja videli v detektivki Smrt na Nilu, ekranizaciji romana o Herculu Poirotu v režiji Kennetha Branagha. Film, ki so ga posneli že leta 2019, bo promocijski izziv tudi zato, ker v njem nastopa Armie Hammer, ki se je bil medtem zaradi obtožb spolnega nasilja in posilstva prisiljen umakniti iz javnosti. Iz filma ga niso izrezali ali ga kako drugače nadomestili.