Chadwick Boseman (29. 11. 1976‒28. 8. 2020). Foto: Reuters
Chadwick Boseman (29. 11. 1976‒28. 8. 2020). Foto: Reuters

Chadwick Boseman je avgusta umrl na svojem domu v Los Angelesu po štiriletni bitki z rakom na debelem črevesu. Igralec je preminul v starosti 43 let. Še pred vlogo v Marvelovi uspešnici je filmsko upodobil dva legendarna temnopolta Američana, igralca bejzbola Jackieja Robinsona in glasbenika Jamesa Browna.

Sorodna novica Črni panter

"Kot pravi borec je Chadwick vztrajal in vmes posnel tudi filme, ki so vam tako pri srcu," je v izjavi za javnost ob smrti zapisala njegova družina in dodala, da so vsi njegovi najbolj prepoznavni liki nastali "med številnimi kemoterapijami in operacijami". "Največja čast zanj je bila, da je lahko v Črnem panterju oživil kralja T'Challo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Bo Shuri prevzela bratov plašč?
Od igralčeve smrti so se mnogi spraševali, kaj se bo zgodilo s franšizo Črni panter, nekateri pa še upajo, da bo lik Shuri (Letitia Wright) prevzela plašč, ki ga je za seboj pustil njen filmski brat.

V Marvelu še ne bodo delili nobenih novic o tem, kako nameravajo razviti zgodbo, je pa Victoria Alonso, izvršna podpredsednica Marvel Studios, pred kratkim zatrdila, da v prihodnosti ne načrtujejo uporabe dvojnika telesa za pokojnega Bosemana, poroča spletni portal NME.

Počastitev bolečega poglavja
"Naš kralj je na žalost umrl v resničnem življenju, ne le v fikciji, zato si jemljemo nekaj časa, da vidimo, kako se lahko vrnemo v zgodovino in počastimo poglavje tega, kar se nam je zgodilo, tako nepričakovanega, tako bolečega, tako groznega,"
je povedala za Clarin.

Dodala je: "Ker Chadwick ni bil samo čudež ... Ampak, zdi se mi, da nas je to, kar je počel, oplemenitilo kot družbo. Vem, da včasih mineta dva meseca ali trije meseci v produkciji in lahko se zdi, da je minilo veliko časa. Toda ni dolgo, dobro moramo premisliti, kaj in kako bomo počeli, in razmišljati o tem, kako bomo lahko izkazali spoštovanje franšizi."