Nova Gorica, ploščad Silvana Furlana. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Nova Gorica, ploščad Silvana Furlana. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

S programom tudi letos prinašajo bogato ponudbo kakovostnega filmskega druženja pod zvezdnatim nebom, so sporočili iz Kulturnega doma Nova Gorica. Na velikem platnu bodo v skupno osmih večerih popeljali v filmske pokrajine od Italije do Indije.

Sobota bo v znamenju filma Paradise – novo življenje
Letni kino se začenja nocoj s filmom, nagrajenim od Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij in igralca ter z oskarjem za najboljši mednarodni film.

Sorodna novica Nažgani

V soboto bo na ogled italijansko-slovenski film Paradise – novo življenje, ki je dobitnik vesne za najboljšo žensko vlogo, scenografijo in kostumografijo. Na projekciji filma bodo prisotni režiser David del Degana in člani filmske ekipe.

V sodelovanju s festivalom Kino Otok bodo v nedeljo gostili italijanski film Lucio Dalla in njegova pesem Italije, s katerim se je režiser Pietro Marcello želel pokloniti velikemu italijanskemu kantavtorju Luciu Dalli.

Film Meja simbolično predvajan na novogoriškem Trgu Evropa
Do konca prihodnjega tedna bodo na ogled še slovenski film Idealna mesta, v torek bodo na ogled restavrirane slovenske kratke klasike, v nadaljevanju pa še ruski film Dragi tovariši, koprodukcijski indijsko-nemško-ameriški film Fotograf. V petek končujejo italijanski film Meja, ki bo simbolično predvajan na novogoriškem Trgu Evropa.

Natančen razpored filmov si lahko pogledate tukaj.

S sklepnim filmom se bodo poklonili filmskemu režiserju in cinefilu Francu Giraldiju, ki je dobil nagrado Darka Bratine leta 2011.

Filmi so v izvirnem jeziku in opremljeni s slovenskimi podnapisi. Vse projekcije so brezplačne in se začnejo ob 21. uri. V primeru slabega vremena projekcije potekajo v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, so še sporočili z občine.

Deveto dogajanje Letnega kina Silvana Furlana organizirata Kulturni dom Nova Gorica in Kinoatelje ob podpori Mestne občine Nova Gorica.