Čeprav je bilo doslej nekako samoumevno, da je na čelu nove
Čeprav je bilo doslej nekako samoumevno, da je na čelu nove "lige" superjunakov Batman - to se da sklepati tudi iz prvega napovednika -, je Henryju Cavillu v nedavnem intervjuju za Total Film "ušlo", da bomo v filmu priča bitki za primat med Supermanom in Batmanom. Foto: IMDb
Franšizi se bo v novem filmu pridružila tudi Amber Heard. Foto: IMDb

Režiser Zack Snyder obljublja, da bo nadaljevanje letošnjega - medlo sprejetega - blockbusterja Batman proti Supermanu - Zora pravice več pozornosti namenilo razvoju osrednjih likov, in ne le akciji.

Snyder se prihodnje leto v stripovsko vesolje DC Comics vrača z Ligo pravičnih. Film o stripovskih superjunakih bo "manj pretenciozen, lahkotnejši z več poudarka na glavnih junakih". V njem bosta po najnovejših informacijah nastopila tudi Jesse Eisenberg, torej novi Lex Luthor, in danska igralka Connie Nielsen. Z njenim likom, amazonsko kraljico Hippolyto, se bomo še pred Ligo pravičnikov seznanili v Čudežni ženski. (Čudežna ženska - igra jo Gal Gadot - bo seveda tudi lik v Ligi pravičnikov).

Novi Lex Luthor: ne ravno impozantna pojava?
Eisenberg je s Snyderjem sodeloval že pri filmu Batman proti Supermanu, v katerem je nastopil prav v vlogi plešastega zlobneža Lexa Luthorja. (Mimogrede: Luthor se nam je letos zdel brez konkurence najslabši element filma: namesto zlobnega veleuma je pred nami pomilovanja vreden nevrotik, ki bi ga kak Joker Heatha Ledgerja eliminiral za šalo. Eisenberg ga interpretira kot nekakšen zlovešči zuckerbergovski lik, edini tip vloge, ki ga zares obvlada.)


Sicer so v glavni igralski postavi še še Ben Affleck, Henry Cavill, Jason Momoa, Ezra Miller, Amy Adams in Willem Dafoe.

Zakaj tako resno?
Snyder je začel film po scenariju Chrisa Terria snemati aprila. V tokratnem filmu se Bruce Wayne oziroma Batman odloči, da bo Diani Prince - torej Čudežni ženski - pomagal pri zahtevni nalogi, soočenju z veliko pošastjo, ki grozi z uničenjem planeta. Režiser je obljubil tudi, da bo novi film v tonu lahkotnejši od zloglasno mračnjaških dosedanjih izdelkov iz vesolja DC Comics: "Mislim, da se v vseh likih skriva nekaj večjega od življenja, nekaj zabavnega - še posebej če je govor o Ligi pravičnikov".

Čeprav je bilo doslej nekako samoumevno, da je na čelu nove "lige" superjunakov Batman - to se da sklepati tudi iz prvega napovednika -, je Henryju Cavillu v nedavnem intervjuju za Total Film "ušlo", da bomo v filmu priča bitki za primat med Supermanom in Batmanom. Očitno tokrat za premirje ne bo zalegla ugotovitev, da si njuni mami delita enako ime ...