Foto: EPA
Foto: EPA

Njena zgodovinska drama Jeanne du Barry, v kateri Johnny Depp igra kralja Ludvika XV., bo 16. maja odprla 76. festival v Cannesu. Maïwenn bo v njem odigrala tudi glavno vlogo – Ludvikovo najljubšo kurtizano Jeanne du Barry.

To je prvi večji igralski projekt za Deppa, ki je bil lani vpleten v enega najbolj odmevnih sodnih primerov. Tudi igralka je trenutno sredi tožbe, ki pa jo je sprožil Edwy Plenel, glavni urednik revije Mediapart. Plenel trdi, da ga je Maïwenn med večerjo v pariški restavraciji vlekla za lase in mu pljunila v obraz. Novinar je 7. marca vložil prijavo na policiji in navedel, da se je nasilno srečanje zgodilo konec februarja.

Sorodna novica Cannes bo odprl novi film Johnnyja Deppa

V novem televizijskem intervjuju v živo v nočni pogovorni oddaji Quotidien je Maïwenn komentirala obtožbe o napadu. "Lahko potrdite? Lahko poveste več?" je dejal voditelj Yann Barthès, poroča Deadline.

"Ali lahko potrdim, da sem ga napadla ali da sem prejela pritožbo?" Maïwenn je odgovorila, preden je pojasnila: "Nisem prejela pritožbe. Za to sem izvedela v tisku." Barthès je nato vprašal: "Ali ste ga napadli?" Maïwenn je potrdila, da se je izognila podrobnostim. "Dober poskus, vendar ni trenutek, da bi o tem govorila. O tem bom govorila, ko bo pravi trenutek. Zelo sem živčna glede svojega filma," je sklenila.

Povedala je, da ni "oklevala" pri dodelitvi vloge Deppu kljub obtožbam o nasilju v družini, ki jih je na sodišču izrekla nekdanja žena Amber Heard. Po več tednih odmevne sodne bitke je porota junija dala prav Deppu in sklenila, da mu mora Amber Heard zaradi obrekovanja, da jo je fizično in spolno zlorabil, plačati 15 milijonov dolarjev odškodnine. Igralka se je na razsodbo pritožila, a je nazadnje decembra s svojim nekdanjim možem sklenila poravnavo.

"Nisem čutila, da imam pravico soditi"
"Zelo hitro sem rekla, prvo preizkušnjo je izgubil, drugo je dobil,"
je pojasnila Maïwenn. "Lahko bi rekli, da je bila beseda ene osebe proti drugi. Nisem čutila, da imam pravico soditi." Priznala je, da ni želela izpasti kot "groupie", ko se je prvič srečala z Deppom, da bi se pogovorila o filmu.

Foto: EPA
Foto: EPA

"Vnaprej sem se zbrala in se pomirila ter šla k njemu z režisersko glavo, da bi res videla, ali ga lahko vidim v tej vlogi," je povedala. "Govorila sem samo francosko ... V filmu je bil fantastičen. Bil je res predan. Res dobro govori francosko in pozna vso francosko zgodovino."

Direktor festivala v Cannesu Thierry Fremaux stoji za svojo odločitvijo o Jeanne du Barry kot prvem filmu in je po poročanju IndieWire aprila dejal: "Tega filma sploh ne vidim kot sporno izbiro. Če bi Johnnyju Deppu prepovedali delo, bi bilo drugače. Vemo le eno stvar, in to je, da je dobil sodbo. Toda film ne govori o Johnnyju Deppu."

Film Jeanne du Barry bo premiero v Cannesu doživel 16. maja in – kot veleva tradicija – še isti dan prišla na spored francoskih kinematografov. Letošnji festival v Cannesu bo potekal od 16. do 27. maja.