Foto:
Foto:

Film se je uvrstil v tekmovalno selekcijo kratkih filmov, kjer se bo za prestižne nagrade potegoval s še 25 drugimi deli. Cvitkovič se bo tako v Benetkah predstavil drugič, saj je na Mostri pred tremi leti z osvojenim levom prihodnosti dosegel enega največjih uspehov slovenske filmske produkcije.

Na Mostro se je v sekcijo kratkih filmov (Corto Cortissimo) prijavilo kar 900 kratkih filmov z vsega sveta, zato lahko že uvrstitev v tekmovalni program festivala štejemo za nov uspeh mladega režiserja.


Vabimo vas, da svoja mnenja o Mostri izrazite na forumu RTV Slovenija


Z Liffa na Mostro
16-minutni film Srce je kos mesa je svetovno premiero doživel na lanskem Liffu, kjer so ga, ob Pevčevem filmu Pod njenim oknom, predvajali na odprtju festivala. Film, ki je nastal pod okriljem produkcijske hiše Arkadena, se bo pred potjo v Benetke predstavil tudi na 10. mednarodnem filmskem festivalu Sarajevo, ki se bo začel 20. avgusta.

Spregovoriti ali molčati?
Srce je kos mesa pripoveduje o mesarju (Primož Petkovšek), ki na poti v službo vsak dan srečuje dekle, ki mu je všeč. Je privlačnost obojestranska? V vlogi njegove izvoljenke se v filmu predstavi Mojca Fatur.

Cvitkovičev kratki film se bo v Benetkah tako pridružil Predmestju Vinka Möderndorferja, ki ga bodo na festivalu prikazali v netekmovalni sekciji Dnevi avtorjev.