V filmu Commando iz leta 1985 so našteli kar 88 trupel; od teh jih je 85 pospravil Schwarzenegger sam. Foto:
V filmu Commando iz leta 1985 so našteli kar 88 trupel; od teh jih je 85 pospravil Schwarzenegger sam. Foto:
Kako "nadgradiš" Ubila bom Billa? Da v drugem delu tvoja protagonistka z golimi rokami izruva oko Daryl Hannah.

Arnold Schwarzenegger je po statistiki, ki jo je izdelal ameriški informatik Randal Olsen, zakrivil kar 369 filmskih smrti. Za najbolj smrtonosno filmsko igralko pa je obveljala Tarantinova "nevesta" Uma Thurman (le kdo bi pozabil njeno vihtenje meča?), piše portal Business Insider.

Olsen je analiziral bazo podatkov, v kateri so zajete vse smrti filmskih likov. Schwarzenegger se je umestil na sam vrh njegovega seznama, sledita pa mu Chow Yun Fat in Schwarzeneggerjev glavni žanrski tekmec iz osemdesetih, Sylvester Stallone.

Chuck brca, a ne ubija (toliko)
Na seznamu, ki zajema filme od leta 1960, so se znašle še veličine akcijskih filmov, kot so Dolph Lundgren, Clint Eastwood, Jet Li in Clive Owen. Na dnu seznama je Chuck Norris, ki pa po številu "mrtvih" ni daleč od najbolj smrtonosne igralke Ume Thurman, ki se lahko pohvali s 77 mrtvimi.

Bi uganili film, ki jih pobije največ?
Za najbolj smrtonosni film je obveljal Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev, v katerem je mogoče našteti kar 836 trupel. Film, v katerem umre največ filmskih junakov na minuto, pa je 300 Zacka Snydersa.