Primeri inšpektorja Vrenka - napovednik

V središču dogajanja je seveda inšpektor Martin Vrenko (Dario Varga), ki se v Mariboru srečuje s preiskovanjem kriminalističnih primerov in temnih skrivnosti – pa tudi strasti –, ki usodno posegajo v življenja posameznikov.

Ne vrti se vse zgolj okoli zahtevne službe
Naslovni protagonist pa ima ob zahtevni službi opravka še s svojim ne prav preprostim zasebnim življenjem. Po materini smrti mora skrbeti za odtujenega očeta Borisa (Janez Hočevar – Rifle), z lastnico džezovskega lokala Mojco (Katarina Čas) pa razvija prijateljski odnos, iz katerega bo nemara zraslo kaj večjega.

Dario Varga kot inšpektor Martin Vrenko. Foto: TV Slovenija
Dario Varga kot inšpektor Martin Vrenko. Foto: TV Slovenija

Kriminalistično ekipo ob Vrenku sestavljata Marko Breznik (Jurij Drevenšek) in Oskar Brajdič (Lotos Šparovec), v preostalih vlogah pa se pojavlja več prepoznavnih igralk in igralcev.

Režijo nadaljevanke podpisujeta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič, njeno avtorsko jedro pa sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Eva Uršič in montažer Jurij Moškon.

Lastne frustracije in sodobna patologija kot navdih
Zgodbe so zastavljene kot uganka. Nič ni tako, kot se pričakuje in tudi to je način, kako pritegniti občinstvo, napovedujejo ustvarjalci nadaljevanke, ki so jo posneli po knjižni predlogi prvih treh romanov Avgusta Demšarja - Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led.

Avgust Demšar je psevdonim pisatelja, ki ima za sabo že deset kriminalnih zgodb. "Črna kronika ni tisto, kar bi me vodilo pri snovanju zapletov. Vedno izhajajo iz moje lastne domišljije, črpam pa iz raznoraznih lastnih frustracij in patoloških značilnosti, ki jih pač opažam v današnji družbi," je povedal o svojem delu.

Brez kakovostnih dramskih serij ne gre
Igrani program Televizije Slovenija se tako z nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka znova pridružuje evropskemu in svetovnemu trendu, ki narekuje produkcijo kakovostnih dramskih serij, kakršna je bila lani posneta nadaljevanka Jezero, ki je nastala po istoimenskem romanu Tadeja Goloba.