Novega pomočnika upodablja leta 1996 v Mariboru rojeni Lovro Zafred, ki je 2019 diplomiral iz dramske igre na AGRFT-ju. Foto: Televizija Slovenija/Ksaver Šinkar
Novega pomočnika upodablja leta 1996 v Mariboru rojeni Lovro Zafred, ki je 2019 diplomiral iz dramske igre na AGRFT-ju. Foto: Televizija Slovenija/Ksaver Šinkar

Šestdelna nadaljevanka bo posneta v 50 snemalnih dnevih, v poletnem sklopu je bila ekipa dejavna 36 snemalnih dni. Prva klapa druge sezone nadaljevanke je padla v začetku maja v Mariboru, ekipa se je pozneje preselila v Prekmurje, snemanje pa nato zaključila v Ljubljani, so sporočili s Televizije Slovenija, kjer nadaljevanka nastaja v sklopu igranega programa.

Prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana leta 2021, je rušila rekorde v gledanosti in je postala najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem stoletju. Drugo sezono Primerov inšpektorja Vrenka si bodo gledalci lahko premierno ogledali v začetku leta 2023.

Tudi druga sezona nastala po predlogi trojice romanov Avgusta Demšarja (psevdonim Tomaža Zupančiča), in sicer Evropa (2010), Hotel Abazzia (2011) in Obsedenosti v času krize (2014).

Sorodna novica Avgust Demšar: "Kriminalke se ne splača pisati za kaj manj, kot je umor"

Dogajanje odpre truplo na obrežju Drave
Kriminalističnima inšpektorjema Vrenku (Dario Varga) in Brajdiču (Lotos Vincenc Šparovec) se v prihajajoči sezoni pridruži nov pomočnik Krajnc (Lovro Zafred). Sezono odpre primer umora gostujočega kongresnika, ki ga naplavi na obrežje Drave.

Velik del prizorov je posnet v Mariboru in tamkajšnjem Vetrinjskem dvoru. Poleg osrednje trojice nekatere najbolj izpostavljene like upodabljajo Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Uroš Fürst, Peter Boštjančič in Nebojša Rako.

Iz štajerske prestolnice v prekmurske toplice ...
Prav tako v drugi sezoni se Vrenko z očetom Borisom (Janez Hočevar Rifle) odpravi na oddih v znane prekmurske toplice, kjer priskoči na pomoč svojemu kolegu inšpektorju Štefanu Houri (Gorazd Žilavec). Skupaj razrešujeta umor v ugledni prekmurski družini hotelirjev, medtem pa njegov Boris v termah najde simpatijo Ano (Teja Glažar). Tudi v drugi sezoni Vrenko intenzivno prijateljuje z lastnico jazz lokala Mojco (Katarina Čas), a jima načrte prekriža njen brat Bruno (Dario Nožić Serini).

Dario Varga kot inšpektor Vrenko in Katarina Čas kot lastnica jazz lokala Mojca. Foto: Televizija Slovenija/Ksaver Šinkar
Dario Varga kot inšpektor Vrenko in Katarina Čas kot lastnica jazz lokala Mojca. Foto: Televizija Slovenija/Ksaver Šinkar

... in nazaj v štajerske vinograde
Poleg režiserjev Maksimovića in Jurjaševiča avtorsko jedro sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Lija Ivančič in montažer Jurij Moškon.

Medtem ko je ekipa postprodukcije z Moškonom na čelu že začela z montažo, snemalno ekipo čaka še jesensko snemanje petega in šestega dela. V teh dveh delih bo Vrenko med idiličnimi štajerskimi vinogradi iskal morilca premožnega dediča iz znane štajerske vinarne, so še sporočili s Televizije Slovenija.