V vlogi Tomaža Kajzerja se znova vrača Matija Vastl. Foto: RTV Slovenija/Ana Črešnar
V vlogi Tomaža Kajzerja se znova vrača Matija Vastl. Foto: RTV Slovenija/Ana Črešnar

Epizode prve
sezone si lahko
ogledate tukaj.

"Slovenska nanizanka Življenja Tomaža Kajzerja je pravzaprav nanizanka z napako. Glavni lik je kot v vseh drugih nanizankah človek z istim imenom, igra ga isti igralec, vendar živi vsakič popolnoma novo življenje. Tomaž Kajzer je klasičen junak nanizanke, vendar z napako. Vedno je pač nekdo drug," je pisalo v napovedi prve sezone, ki je bila na ogled pred okroglim desetletjem.

Koreograf, politik, poligrafist, nepremičninski posrednik in duhovnik
In tudi v drugi sezoni, ki ima pet 50-minutnih epizod, ne bo drugače. Gledalstvo bo namreč spoznavalo Kajzerja kot koreografa, politika, kriminalista – specialista za poligraf, nepremičninskega posrednika in duhovnika.

Nanizanka Življenja Tomaža Kajzerja
Prva epizoda druge sezone

7. januarja ob 20. uri na TV Slovenija 1

"Vse Kajzerje povezuje to, da so v svojem delu uspešni in da se okolje na njihov uspeh ne odziva na način, kot bi si morda želeli. Slovensko povprečje – in to seveda ne velja samo za Slovence – poskuša zatreti vsakogar, ki izstopa, ki se dvigne nad večino," je v MMC-jevem intervjuju povedal Peter Bratuša, ki je scenarij napisal v sodelovanju s Špelo Oblak Levičnik.

Sorodna novica Peter Bratuša: Ne ustvarjam karikatur bogatih, bi pa rad, da se ironično zazremo v njihove "težave"

Urbana in vizualno sugestivna serija
Avtorja serije skozi izvirni format raziskujeta vprašanje, kaj bi se zgodilo z našimi življenji, če bi v določenem trenutku zavili drugam, se srečali z drugimi ljudmi, odraščali v drugačnem okolju. Nanizanka tako preigrava različne življenjske scenarije enega in istega človeka.

Serija se v posameznih epizodah ukvarja s temeljnimi človeškimi dilemami: ali je umor v določenih okoliščinah lahko pravičen, ali se res zavedamo, kaj vse smo pripravljeni narediti za doseganje ciljev, kaj sta skrb in idealizem in kaj paranoja, ali duhovniki lahko poznajo še kakšno močnejšo ljubezen, kot je ljubezen do Boga?

Posnetek s snemanja nanizanke. Foto: RTV Slovenija/Ana Črešnar
Posnetek s snemanja nanizanke. Foto: RTV Slovenija/Ana Črešnar

Gre za urbano in vizualno sugestivno nanizanko s sodobnim in izvirnim režijskim pristopom. Zgodba z močnim protagonistom in s kritičnim vpogledom v družbeno dogajanje – in v globino človeškega čustvovanja – obeta kakovostno nanizanko, ki bo relevantno nagovarjala gledalstvo v Sloveniji in širše, so zapisali na TV Slovenija.

Osrednjo igralsko zasedbo ob Matiji Vastlu znova tvorita Katarina Čas in Primož Pirnat, ob njih pa med drugim nastopajo tudi Vlado Novak, Jernej Kogovšek, Lotos Vincenc Šparovec, Matej Zemljič, Silva Čušin, Borut Veselko, Robert Prebil, Uroš Smolej, Bojan Emeršič, Nataša Matjašec Rošker, Branko Šturbej, Domen Valič in Marinka Štern.

Direktor fotografije je Dominik Istenič, scenografijo podpisuje Miha Ferkov, kostumografijo Nadja Bedjanič, oblikovalka maske je Mirela Brkić. Za montažo je poskrbel Jan Lovše, avtor glasbe je Anže Rozman. Ekipa je material za nanizanko v produkciji RTV Slovenija posnela v 38 snemalnih dneh na 68 lokacijah, na snemanju pa je sodelovalo več kot 500 ljudi.

Življenja Tomaža Kajzerja: Peter Bratuša in Matija Vastl v oddaji Dobro jutro
Začenja se nanizanka Življenja Tomaža Kajzerja