Že v kriminalni srhljivki Samo Bog odpušča smo videli, da Refn zna režirati fatalne ženske. Foto:
Že v kriminalni srhljivki Samo Bog odpušča smo videli, da Refn zna režirati fatalne ženske. Foto:
Refn vse svoje filme snema v kronološkem zaporedju in brez predhodnih vaj z igralci. Foto: EPA

S filmom, o katerem se je že pred časom govorilo pod naslovom I Walk with the Dead, se Refn vrača v umetno neonsko svetlobo Los Angelesa - a tokrat brez Ryana Goslinga, ki je nastopil v obeh zgoraj omenjenih filmih. Tokrat namreč v glavni vlogi vidi žensko. "Nekega dne sem se zbudil in ugotovil, da me hkrati obkrožajo in obvladujejo ženske," je Refn zapisal v svoji uradni potrditvi projekta. "Nenadoma se je vame zasadila nuja, posneti film o strupeni lepotici."

Dolgoročni načrti?
"Ker sem se na snemanju filma Drive noro zaljubil v električnost Los Angelesa, sem vedel, da se moram vrniti tja, če hočem povedati zgodbo o Neonskem demonu. Ta film bo manifestacija močnih vezi med nama in je samo uvod v številne dogodivščine."

Scenarij bo režiser napisal v sodelovanju z Mary Laws, zakrožila pa je tudi že govorica, da je v igri za glavno vlogo Carey Mulligan. Film bodo snemali v prvi polovici naslednjega leta, videli pa ga bomo enkrat v 2016.

Teksaški pokol kot upor staršem
Refn, čigar filme zaznamuje radodarna uporaba nazornega nasilja, je samooklican ljubitelj grozljivk; za svoj najljubši film navaja Teksaški pokol z motorko iz leta 1974. "Moja starša sta odraščala ob francoskem novem valu, ampak zame je bil to antikrist - ni boljšega upora proti staršem kot to, da gledaš nekaj, kar bo tvoja mama prav gotovo sovražila; to so bile ameriške grozljivke," je leta 2012 povedal v nekem intervjuju. "Ko sem videl Teksaški pokol z motorko, mi je bilo jasno, da nočem biti režiser, da nočem biti scenarist in ne producent ali fotograf, montažer ali zvokovni tehnik. Hočem biti vse to hkrati. In tisti film je dokazal, da je to mogoče, ker definitivno ni normalen film."