Nina se (za zdaj) bolj vidi na domačih odrih kot v tujih filmih. Foto: Jure Urek
Nina se (za zdaj) bolj vidi na domačih odrih kot v tujih filmih. Foto: Jure Urek

Vživljanje, ustvarjanje katerega koli lika je zahteven proces, se mi pa do zdaj še ni zgodilo, da bi značilnosti lika vplivale na moje zasebno razpoloženje.

Nina Ivanišin
Slovenka
Mlada igralka je požela številne pohvale za upodobitev Aleksandre v temačni filmski zgodbi Slovenka. Foto: www.slovenka.si

Mlada igralka, še sveža diplomantka ljubljanskega AGRFT-ja in nosilka glavne vloge v filmu Damjana Kozoleta Slovenka, je bila tokrat spet v središču pozornosti, in sicer v MMC-jevi spletni klepetalnici. Čeprav je z vlogo Aleksandre, ki se zaradi finančne stiske odloči za najstarejšo obrt - prostitucijo -, postala prepoznaven obraz slovenskega filma, se Nina še vedno bolj domače počuti v gledališču.

"Čeprav sem imela zelo lepe izkušnje s filmom do zdaj, še zmeraj nisem prepričana, da sem si s filmom 'na ti'. V gledališču se počutim bolj doma in sem glede dela tudi bolj sproščena in kreativna. Film pa moram še malo spoznati, torej delati še s kakšnim drugim režiserjem," je igralka, ki je po nastopanju na odru SLG Celje postala članica ljubljanske Drame, razkrila v klepetu.

Na snemanju ni bilo seksa
Kar nekaj je bilo tudi vprašanj o igralski tehniki. Kako je odigrala strah v prizoru, ko visi čez balkon? In seveda: sta s soigralcem resnično imela spolni odnos, ki ga gledalci vidijo na platnu?

Igralka odgovarja, da je morala strah odigrati brez realne osnove, saj se v takšni situaciji še ni znašla, glede seksa na platnu pa klepetalcu odgovarja: "Če te zanima, ali sva na snemanju s soigralcem zares seksala, potem te moram razočarati: ne, nisva, je pa to običajna praksa, da se na snemanju ne seksa, ampak se seks samo simulira. Razen v pornografski filmski industriji."

Nina je spregovorila še o drugih umetniških zvrsteh, ki so ji poleg igre pri srcu: "Mislim, da je glasba še vedno kraljica umetnosti, sicer pa zelo rada berem, likovno umetnost pa dostikrat uporabim za inspiracijo pri študiju predstave. Zelo rada imam tudi fotografijo. Umetnosti se mi sploh zdijo taka dobra stvar, s katerim smo nadgradili vsakdanjik."

Nina Ivanišin je odgovarjala še na vprašanja o luknjah v scenariju Slovenke, o igralskih vzornikih, o filmu s področja nekdanje Jugoslavije ... Klepet v celoti preberite tukaj.

Vživljanje, ustvarjanje katerega koli lika je zahteven proces, se mi pa do zdaj še ni zgodilo, da bi značilnosti lika vplivale na moje zasebno razpoloženje.

Nina Ivanišin