Izročilo narekuje, da je Gotham velemesto v zvezni državi New Jersey. Pri njegovih upodobitvah so se najpogosteje naslanjali na New York in Chicago. Foto: Wikipedia
Izročilo narekuje, da je Gotham velemesto v zvezni državi New Jersey. Pri njegovih upodobitvah so se najpogosteje naslanjali na New York in Chicago. Foto: Wikipedia

Serija, ki za zdaj še nima naslova, bo postavljena v isti prostor in čas kot novi film o Batmanu, v katerem bo zamaskiranega branitelja Gothama igral Robert Pattinson.

Scenarist in eden od izvršnih producentov te serije bo veliki Terence Winter, ki se je kalil pri Sopranovih (to mu je prineslo štiri emmyje) in nato ustvaril serijo Imperij pregrehe (Boardwalk Empire). Pri projektu sodelujeta tudi producent Batmana Dylan Clark in televizijska veja studia Warner.

Uradno nadaljevanka še ni naslovljena, jo pa v poslu nekateri kličejo Gotham Central (tako se je svoj čas imenoval strip Eda Brubakerja in Grega Rucke) ali pa GCPD. V vsakem primeru bo to serija, ki spremlja delovanje policije, le-ta pa je v senci veliko učinkovitejšega zamaskiranega milijonarja.

Radi bi nas ujeli s filmom in serijo
Pri HBO-ju so potrdili, da bo serija "postavljena v svet, ki ga Matt Reeves ustvarja za celovečerec The Batman," in da bo "nadgradila analizo korupcije v Gothamu, ki jo bomo videli v filmu, ter začela novo Batmanovo vesolje na različnih platformah." "Serija ponuja popolnoma novo priložnost, da razširimo svet, vzpostavljen v filmu, ter podrobneje raziščemo plejado kompleksnih likov, ki poseljujejo Gotham".

Za film The Batman že vemo, da nam obljublja Roberta Pattinsona v naslovni vlogi in Jeffreya Wrighta v vlogi policijskega načelnika Gordona. Za zdaj še ni znano, ali se bosta ta dva lika pojavila tudi v seriji.

"Neverjetna priložnost je, da bom lahko svet Gothama raziskal tako poglobljeno, kot to dopušča le televizijski format," je v izjavi za javnost zapisal Reeves. "Uresničitev sanj je tudi, da bom sodeloval z neverjetno nadarjenim Terenceom Winterjem, ki je tako pronicljivo pisal o svetu kriminala in korupcije."

Film The Batman so že začeli snemati, a je bilo delo treba prekiniti zaradi epidemije novega koronavirusa. Če bo šlo vse po sreči, bodo nadaljevali letos jeseni.