Luz in Amity v animirani seriji Owl House. Foto: IMDb
Luz in Amity v animirani seriji Owl House. Foto: IMDb

Serija spremlja 14-letno Luz Noceda, Američanko dominikanskih korenin, ki si prizadeva postati čarovnica, čeprav ne zna čarati. Glas ji daje Sarah-Nicole Robles.

Luz v začetnih epizodah izraža, da jo privlačijo moški liki, v zadnjih dveh epizodah, naslovljenih Enchanting Grom Fright in Wing It Like Witch, pa serija raziskuje romantični odnos med Luz in stranskim ženskim likom Amity. Razkrije se, da je Amity nameravala Luz povabiti na Grom, njihovo različico maturantskega plesa.

Sorodna novica Ruby Rose kot Batwoman - prva homoseksualna superjunakinja

Prelomni trenutek
Ustvarjalka serije Dana Terrace je na Twitterju potrdila teorije gledalcev, da je to resnično prikaz LGBTQ-razmerja, kar je nekaj, česar nekateri vodilni pri Disneyju niso vedno spodbujali, poroča Variety. Medtem ko se ustvarjalka, kot pravi, ne bo popolnoma uskladila z Disneyjem kot podjetjem, se zahvaljuje vodstvu, da so omogočili ta prelomni trenutek, poroča Deadline.

"V [razvoju] serije sem bila zelo odprta glede svoje namere, da bi v glavno vlogo postavila kvirovske otroke. Sem slaba lažnivka, tako da bi težko nekaj na skrivaj prikradla v scenarij," je zapisala Terrace.

"Ko smo dobili zeleno luč za produkcijo, mi je Disneyjevo vodstvo zagotovilo, da smem predstavljati vse oblike biseksualnih in gejevskih odnosov." Obenem s tem pa je ustvarjalka serije zapisala, da je tudi sama biseksualka, zaradi česar si je močno želela ustvariti biseksualni lik. "Na srečo se je moja trma izplačala in zdaj me Disneyjevo vodstvo zelo podpira."

To ni prvič, da je Disney v igralsko zasedbo vključil lik iz LGBTQ-skupnosti, vendar so bili do zdaj le v manjših, stranskih, občasnih vlogah. V letošnjem celovečernem filmu Naprej denimo nastopi stranski lik lezbijke z imenom Spector, ki ji daje glas Lena Waithe. Sicer pa je bil prvi homoseksualni Disneyjev lik v TV-seriji Andi Mack.