Naslednje festivalsko gostovanje Ivanišinovega filma bo avgusta na sarajevskem filmskem festivalu. Foto: Restart
Naslednje festivalsko gostovanje Ivanišinovega filma bo avgusta na sarajevskem filmskem festivalu. Foto: Restart
Playing Men
Ivanišin nas v Playing Men popelje v strogo moški svet. Foto: Restart

Film je na isti prireditvi nagradila tudi postprodukcijska hiša Video de poche, ki bo izdelala kopijo DCP-filma, so sporočili s Slovenskega filmskega centra.

Nagrada že na prvi postaji festivalske poti
Film Playing Men, ki je bil uvrščen v tekmovalni program festivala, je obenem v Franciji doživel tudi svetovno premiero. Dokumentarec, ki je nastal pod okriljem produkcijske hiše Nosorogi in koproducenta Restart iz Hrvaške ter ob finančni podpori SFC-ja in Avdiovizualnega centra iz Hrvaške, prinaša zgodbo o snemanju dokumentarca o moških in igri, med katerim režiser zapade v globoko ustvarjalno krizo. V obdobju, ki sledi, začne vso svojo okolico doživljati kot del igre. Spomini iz otroštva in podobe iz nedokončanega projekta se pomešajo v odo o absurdnosti geste, so zapisali na SFC-ju.

Ikona francoskega novega vala
Nagrada Georgesa de Beauregarda je poimenovana po priznanem francoskem producentu, rojenem v Marseillu, ki je med drugim sodeloval pri filmih Prezir, Do poslednjega diha in Žena je žena.

FID Marseille, ki je letos potekal med 11. in 17. julijem, sodi med najpomembnejše festivale avtorskega filma. Prepoznaven je po predstavitvi tako dokumentarnih produkcij kot tudi igranih filmov. Na festivalu vsako leto prikažejo okoli 150 filmov, ki si jih ogleda približno 25.000 gledalcev.

Ivanišin se je proslavil že s svojim dokumentarnim filmom Karpopotnik, ki ga je leta 2014 premierno predstavil v Rotterdamu, nato pa še na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku in na festivalu Traverse City. Zanj je prejel tudi več nagrad.