Rihanna nekaj malega filmskih izkušenj že ima, na primer iz komedije This Is the End in iz znanstvene fantastike Battleship. Foto: Reuters
Rihanna nekaj malega filmskih izkušenj že ima, na primer iz komedije This Is the End in iz znanstvene fantastike Battleship. Foto: Reuters

Producenti so menda zapolnili že sedem mest v osmerici vrhunskih tatic: poleg Rihanne in Anne Hathaway grejo po kostanj v žerjavico med drugim še raperka Awkwafina, Helena Bonham Carter in Mindy Kaling.

Režiser "prve" oceanove enajsterice, Steven Soderbergh, bo po poročanju The Hollywood Reporterja "tesno povezan" z nastajanjem novega filma, morda v zakulisju - podobno, kot je že počel pri drugih filmih istega studia, na primer pri Vročem Miku XXL. Obenem bo Soderbergh tudi edini producent filma (producent originalnega filma, Jerry Weintraub, je lani umrl).

Scenarij za film sta spisala Olivia Milch in Gary Ross (Igre lakote, Seabiscuit, Pleasantville), ki bo film tudi režiral. Pred začetkom produkcije mora sicer Soderbergh posneti še svoj lastni film o ropu, Luck in Atlanta.

Ideja za novo adaptacijo znane zgodbe, tokrat s prevladujočo žensko igralsko zasedbo, se na prvi pogled zdi tvegana: studio Sony z Izganjalci duhov (ki so bile v resnici izganjalke) prejšnji mesec ni nagrabil zaslužka, ki bi upravičil 150-milijonski proračun filma. (Projekt bodo po neuradnih izračunih končali za 70 milijonov v rdečih številkah.) Razlika med projektoma je morda (tudi) v tem, da bo ocean's Ocho relativno nizkoproračunski projekt, saj ga ni treba "ovesiti" s celo goro posebnih učinkov in računalniške animacije.