V vrtincu danes velja za enega najdonosnejših filmov vseh časov, če seveda pri izračunu upoštevamo inflacijo in spremembe tečaja dolarja v zadnjih sedemdesetih letih. Prav tako V vrtincu ostaja film, za ogled katerega so v ZDA prodali največ vstopnic, in film, ki ga zasledimo tako rekoč na vseh seznamih desetih najboljših filmov vseh časov. Pred krstom filma, 15. decembra 1939, David O. Selznick vseeno ni bil tako zelo prepričan o neizbežnem uspehu:
V vrtincu danes velja za enega najdonosnejših filmov vseh časov, če seveda pri izračunu upoštevamo inflacijo in spremembe tečaja dolarja v zadnjih sedemdesetih letih. Prav tako V vrtincu ostaja film, za ogled katerega so v ZDA prodali največ vstopnic, in film, ki ga zasledimo tako rekoč na vseh seznamih desetih najboljših filmov vseh časov. Pred krstom filma, 15. decembra 1939, David O. Selznick vseeno ni bil tako zelo prepričan o neizbežnem uspehu: "Opoldne mislim, da je božanski, opolnoči se mi zdi ušiv. Včasih mislim, da je to najboljši film vseh časov. Ampak zadovoljen bom tudi, če je to samo dober film." Foto:

Rhettova (da se je pisala enako, kot je bilo ime glavnemu junaku filma, je bilo seveda naključje) je v filmu igrala Indio Wilkes, sestro tistega nesrečnega Ashleyja Wilkesa, ki ga je večino svojega življenja ljubila (ali pa vsaj mislila, da ga ljubi) Scarlett O'Hara.

"Resnično čudovita ženska, njeni ljubezni do umetnosti in Charlestona ni bilo para ... Alicia je bila prijetna in mila dama," je ob njeni smrti izjavil direktor doma za upokojence, v katerem je prebivala od leta 2002 pa vse do smrti.

Izmed igralcev, ki so sodelovali pri filmski upodobitvi s Pulitzerjevo nagrado ovenčanega zgodovinskega romana Margaret Mitchell o bogatih južnjaških plantažnikih med ameriško državljansko vojno, živijo še 97-letna Olivia de Havilland (igrala je Melanie Hamilton, blago ženo (in sestrično) Ashleyja Wilkesa), 93-letna Mary Anderson (v filmu Scarlettina tekmica Maybelle Merriweather) in 81-letni Mickey Kuhn (Beau Wilkes).

Kjer so "V vrtincu" dejansko doživeli
Rhettova se je rodila februarja 1915, že kmalu potem pa očeta izgubila v prvi svetovni vojni; z materjo se je nato preselila v Charleston. Tudi pozneje, ko je bila že slavna, je menda "dala ogromno na zasebnost" in se izogibala pastem slave; zavestno je izbrala mirno življenje daleč na ameriškem Jugu. Obenem je bila, kar je v kontekstu filma morda zanimivo, pravnukinja senatorja Roberta Brunwella Rhetta, ki si je s svojo gorečo nastrojenostjo proti Severu in zagovorništvom suženjstva zaslužil vzdevek "oče secesije".

Ker je bila likovna umetnost ena izmed igralkinih velikih ljubezni, je Rhettova portretirala tudi nekatere svoje soigralce (te slike zdaj krasijo institucije v njenem mestu).