V Los Angelesu veljajo strogi ukrepi ob epidemiji, zato bo slovito gledališče Dolby samo eno od prizorišč oskarjevske slovesnosti.

Foto: AP
Foto: AP

Oskarje so zadnja desetletja podeljevali v losangeleškem gledališču Dolby, a bodo letos koncept spremenili zaradi ukrepov za zajezitev covida-19.

Kot je za tuje medije dejal predstavnik akademije, si želijo podelitev ustvariti kot živ dogodek za svetovno občinstvo. Tako so se odločili, da bodo za snemanje uporabili več prizorišč, bo pa gledališče Dolby eno izmed njih.

"Vznemirjeni in prestrašeni obenem"
Produkcijo podelitve so zaupali režiserju Stevenu Soderberghu, ki je dejal, da so s koproducentoma Jessejem Collinsom in Stacey Sher ob tej priložnosti "vznemirjeni in prestrašeni obenem".

Po besedah predstavnika akademije bo 93. podelitev oskarjev nekaj nikoli prej videnega, pri njeni organizaciji pa bosta v ospredju zdravje in varstvo vseh, ki bodo pri njej sodelovali. Več podrobnosti še niso razkrili.

Letošnja podelitev oskarjev je bila tudi zaradi zamikov filmskih premier v času pandemije prestavljena za dva meseca in bo zaokrožila že tako razvlečeno sezono podeljevanja filmskih nagrad. Podelitev oskarjev je že leta 1953, prvič, ko so pripravili televizijski prenos, potekala med Los Angelesom in New Yorkom.

Tudi organizatorji podelitve zlatih globusov, ki so napovedani za 28. februar, sledijo konceptu več prizorišč. Tina Fey bo tako del prireditve povezovala iz New Yorka, medtem ko bo Amy Poehler v Los Angelesu. Drugačen koncept pa so ubrali za septembrske emmyje, ko so podelitev pripravili v skoraj praznem gledališču v Los Angelesu, nominiranci in zmagovalci pa so se prek videoklicev oglašali iz svojih domov ali drugih varnih prizorišč.