Joaquin Phoenix po svetu predstavlja film The Sisters Brothers, za režijo katerega si je Jacques Audiard pred dnevi na festivalu v Benetkah prislužil srebrnega leva. Foto: AP
Joaquin Phoenix po svetu predstavlja film The Sisters Brothers, za režijo katerega si je Jacques Audiard pred dnevi na festivalu v Benetkah prislužil srebrnega leva. Foto: AP

računu na Instagramu delil prvo fotografijo Joaquina Phoenixa v vlogi Batmanovega slavnega in ikoničnega nasprotnika Jokerja. Pod fotografijo je pripisal Arthur, kar naj bi bilo pravo Jokerjevo ime v filmu.

Medtem ko so pretekle Jokerje ustvarili z veliko mejkapa, je Phoenixov Joker za zdaj veliko bolj subtilen. Fotografijo najdete pod člankom.

Temačna kriminalka
Novi film Joker bo posnet v slogu temačne kriminalke, in ne kot superherojski film. Spremljal bo zgodbo nekdanjega komika, ki postane eden največjih kriminalcev mesta Gotham v 80. leta preteklega stoletja.

Nastaja pri studiu Warner Brothers, kjer ustvarjajo filme po stripih DC Comics. V vlogi producenta je Martin Scorsese, v filmu bodo zaigrali tudi Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron in Josh Pais.

Za zgodbo o Jokerju, ki velja za enega najokrutnejših stripovskih junakov, čigar zgodovina je zaznamovana z mučenji, umori in posilstvi, je Phillips napisal scenarij skupaj s Scottom Silverjem. Phillips je doslej znan predvsem po franšizi Prekrokana noč.

Kdo vse je že bil Joker?
Jokerja so v filmih o Batmanu že upodobili Jared Leto (Odred odpisanih, 2016), Jack Nicholson (Batman, 1989) in Heath Ledger (Vitez teme, 2008), glas za risanko in videoigre je zlikovcu posodil igralec Mark Hamill, glas za film The Lego Batman Movie (2017) je posodil Zach Galifianakis, v komični nadaljevanki Batman iz 60. let pa je Jokerja zaigral Cesar Romero.

Srebrni lev v Benetkah
Phoenix sicer zdaj po svetu predstavlja film The Sisters Brothers, za režijo katerega si je Jacques Audiard pred dnevi na festivalu v Benetkah prislužil srebrnega leva. Na družbenih omrežjih ni manjkalo komentarjev o tem, kako je v primerjavi z vlogo v tem filmu danes spremenjen Phoenix. Za vlogo Jokerja je namreč izgubil precej kilogramov.

Joker bo v ameriških kinematografih predvidoma 4. oktobra 2019.

View this post on Instagram

Arthur.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on Sep 16, 2018 at 12:12pm PDT