Andrew Stanton je režiral animacije Iskanje malega Nema, Wall-E in Življenje žuželk, a tudi polomijo John Carter. Foto: Pixar
Andrew Stanton je režiral animacije Iskanje malega Nema, Wall-E in Življenje žuželk, a tudi polomijo John Carter. Foto: Pixar
Prvo sliko iz filma je na Twitterju razkrila Ellen. Foto: Pixar

Tako kot že samo vest o snemanju filma je tudi tokrat nove podrobnosti prva razkrivala komičarka Ellen DeGeneres, ki v obeh filmih posoja glas zblojeni ribici Dory. Na prvi uradni fotografiji iz filma, ki jo je tvitnila Ellen, vidimo samo še Doryjin migajoči rep, za njim pa napis: "Kar plavala je naprej ..." (To je seveda parafraza njenega optimističnega slogana iz Iskanja malega Nema.)

Dory je tista modra ribica brez kratkoročnega spomina, ki Nemovega očeta Marlina spremlja v iskanju izgubljenega mladiča. Sama zgodba bo potekala eno leto po dogodkih iz Iskanja malega Nema, le da bo tokrat v ospredju Dory in njena varna vrnitev v objem domačih; režiser in scenarist Andrew Stanton obljublja tudi vrnitev vseh priljubljenih stranskih likov iz prvega dela (upamo na pelikane, skata in neskončno sproščene želve). Poleg Ellen in Stantona se k projektu vrača tudi Albert Brooks, glas Nemovega zaskrbljenega očeta Marlina.

Direktor Pixarja John Lasseter je za blog Deadline razkril še: "Kje je Doryjina družina? To nas žre že, odkar smo posneli iskanje malega Nema, zdelo se nam je odlična izhodiščna točka."

Doryjina starša bosta imela glasove Diane Keaton in Eugena Levyja, manjši vlogi pa imajo celo Idris Elba, Williem Defoe in Dominic West.

Pri Pixarju so menda spremenili prvotni konec filma, potem ko so videli dokumentarec Blackfish (2013), ki dokumentira nehumano ravnanje z orkami v morskih parkih Seaworld. Prvi osnutek scenarija je menda vseboval prav tak park. Novo sporočilo filma je zdaj menda uperjeno proti SeaWorldu.

Film Iskanje malega Nema je leta 2003 Pixarju prinesel oskarja za najboljši animirani film, v globalnem merilu pa je zaslužil več kot 700 milijonov evrov.