Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Vedno sem sanjal o tem, da bom oskarje vodil natanko štirikrat," se je pošalil Kimmel. Na platformi X je objavil fotografijo sebe s štirimi zlatimi kipci ter zapisal, da je navdušen nad napovedjo, da se ponovno vrača na oder kot voditelj. "Prosim, naj to ostane med nami, hvala," je še dodal v šali.

Rekorder med voditelji oskarjev je sicer leta 2003 preminuli komik Bob Hope, ki je podelitev vodil 19-krat, sledijo mu Billy Crystal z devetimi nastopi, Johnny Carson s petimi in Whoopi Goldberg ter Jack Lemmon s štirimi. V preteklosti so prireditev med drugim zaznamovali še Ellen DeGeneres, Chris Rock in John Stewart.

Kot izvršna producentka pa se bo vrnila tudi nominiranka za emmyja Molly McNearney.

"Navdušeni smo, da se Jimmy vrača kot voditelj in Molly kot izvršna producentka podelitve oskarjev," je povedal izvršni direktor in predsednik Akademije Bill Kramer. “Delita si našo ljubezen do filmov in našo predanost produkciji dinamične in zabavne oddaje za naše globalno občinstvo. Zelo smo hvaležni Jimmyju, Molly in njihovim ekipam za njihovo neverjetno ustvarjalnost in partnerstvo ter da se znova odpravljajo na to vožnjo z nami.

Kimmlov najbolj ikonični nastop je iz zloglasne podelitve leta 2017, ko so zaposleni v zakulisju pomotoma pomešali ovojnice in filmskima zvezdnikoma Warrenu Beattyju in Faye Dunaway izročili napačno ovojnico. Igralca sta tako za najboljši film najprej razglasila Deželo La La, nato se je izkazalo, da je zmagovalec v resnici film Mesečina. Kimmel se je takrat spretno odzval: "Sam sem kriv (...). Obljubim, da se ne bom nikoli več vrnil," je dejal sredi kaosa. Obljube seveda ni držal.

Med letošnjimi filmi, ki se potegujejo za nagrade, je polno uspešnic preteklega leta, med drugim tudi Barbie in Oppenheimer, ki sta poleg Morilcev cvetne lune, Maestra in Nesrečnih bitij po pričakovanjih javnosti največja favorita za glavno nagrado.