Jamesa Gandolfinija bomo posmrtno videli še v dveh filmih. Foto:
Jamesa Gandolfinija bomo posmrtno videli še v dveh filmih. Foto:

51-letni zvezdnik Sopranovih, ki je junija med obiskom Italije nenadoma umrl za infarktom, je za HBO posnel pilotno epizodo serije Criminal Justice, prvega od sedmih enournih delov ameriške adaptacije BBC-jeve kriminalke iz leta 2008; režiral jo je oskarjevec Steven Zaillian. Gandolfini je v njej igral ne ravno glamuroznega newyorškega odvetnika, ki se ustraši, da je morda zabredel pregloboko, ko sprejme primer Pakistanca (Riz Ahmed), obtoženega za umor dekleta na Upper West Sidu.

Direktor programa Michael Lombardo pravi, da si ne predstavlja, da bi pilotno epizodo kdaj predvajali, zdaj ko Gandolfini ne bo mogel sodelovati pri njenem nadaljevanju. V vlogi bi ga bilo težko zamenjati, je še povedal, in za zdaj še ni odločeno, kakšna (če sploh kakšna) bo prihodnost serije.

Zgornje sicer ne pomeni, da Gandolfinija ne bomo nikoli več videli na velikem platnu. Pred smrtjo je nastopil še v dveh filmih, ki še nista prišla do kinodvoran, v kriminalki Animal Rescue (s Tomom Hardyjem in Noomi Rapace) in v romantični drami Enough Said, v kateri je nastopil ob Julii Louis-Dreyfus in Catherine Keener. Film Enough Said bo premiero doživel septembra, na filmskem festivalu v Torontu.