Bollywood je bil ob novici o smrti mlade kolegice pretresen: cela vrsta zvezdnikov je svojo osuplost sprostila prek Twitterja. Foto: EPA
Bollywood je bil ob novici o smrti mlade kolegice pretresen: cela vrsta zvezdnikov je svojo osuplost sprostila prek Twitterja. Foto: EPA
Jiah Khan
Džiah je bila tudi šolana operna pevka in je pri 16 letih tudi posnela nekaj popevk. Foto: EPA

Džiah se je v Bollywood prebila leta 2007, ko je v filmu Nišabd režiserja Rama Gopala Verme v glavni ženski vlogi nastopila ob enem največjih indijskih filmskih zvezdnikov, Amitabhu Baččanu; film je bil ohlapno posnet po predlogi Lolite Vladimirja Nabokova.
"Še nikoli nisem videl debitantke s toliko zagona in duha, kot ga je imela Džiah, ko sem jo režiral v Nišabdu," je včeraj tvitnil Varma. "Ne vem, kaj je pripeljalo do tega, a Džiah je bila zelo depresivna glede svoje kariere in prestrašena glede prihodnosti," je še zapisal v naslednjem tvitu.

Na Twitterju je reagiral tudi Baččan: "KAJ ...!!! Džiah Khan? Kaj se je zgodilo? Je to res? Neverjetno!!"

V svoji kratki karieri je mlada igralka, ki se je kot Nafisa Khan rodila v New Yorku, odraščala v Londonu in se nato preselila v Indijo, da bi uspela v Bollywoodu, nastopila tudi ob drugih legendah indijskega filma, kakršna sta Amir Khan (v psihološkem trilerju Ghadžini) in Akšaj Kumar. Njena zadnja vloga je bila v komediji Polna hiša (2010), v kateri je imela stransko vlogo.

Times of India poroča, da se policija, ki skuša ugotoviti, kdo je Džiah zadnji obiskal, pogovarja z igralkino gospodinjo, varnostnikom in sosedi. Umrla je okrog enajste ure zvečer, v sobi pa ni bilo nobenega poslovilnega pisma. Kljub temu se zdi, da ni šlo za nasilno smrt. Nekateri indijski mediji izpostavljajo, da naj bi igralka pred kratkim končala enoletno razmerje s fantom in da je bila globoko potrta, ko je izvedela, da se ta že videva z drugim dekletom; z njim sta si v zadnje pol ure njenega življenja tudi izmenjavala sms-sporočila.