Halle Berry je z Netflixom sodelovala že pri svojem režijskem prvencu, Bruised. Na platformi jo bomo videli tudi v filmu The Union, ob Marku Wahlbergu – ta film so deloma posneli tudi v Piranu. Foto: AP
Halle Berry je z Netflixom sodelovala že pri svojem režijskem prvencu, Bruised. Na platformi jo bomo videli tudi v filmu The Union, ob Marku Wahlbergu – ta film so deloma posneli tudi v Piranu. Foto: AP
Sorodna novica Na piranskih ulicah lahko v prihodnjih dneh srečate tudi Halle Berry in Marka Wahlberga

Snemanje filma The Mothership je bilo končano že leta 2021; premiera je bila predvidena za leto 2022 in Netflix je takrat že vključil kratek izsek v svoj daljši napovednik prihajajočih atrakcij. A nato so se začele kopičiti različne zamude, ki so jih zdaj kronali z dokončno odpovedjo filma, kot je poročala revija Variety.

V filmu The Mothership je oskarjevka Halle Berry igrala mamo samohranilko, ki – eno leto po skrivnostnem izginotju svojega moža – na posestvu najde neznani leteči predmet. Filmski blog The Wrap poroča še, da ustvarjalna ekipa slabe novice "ni sprejela zlahka". Da bi bil film uporaben, bi menda potrebovali "obsežna dodatna snemanja", kar pa bi bilo težko, ker so otroški igralci medtem že vidno zrastli.

Film je napisal in režiral Britanec Matthew Charman, ki je bil leta 2015 eden od scenaristov Spielbergovega Mosta vohunov, kar mu je prineslo tudi nominacijo za oskarja. Bil je tudi soscenarist filma Suite Franaise, v katerem je glavno vlogo odigrala Michelle Williams.

Warnerjeva giljotina
Nenavadna odločitev sicer v Hollywoodu ni brez precedensa: leta 2022 je oboževalce razburila vest, da nikoli ne bodo videli 90-milijonske, že posnete DC-jeve stripovske serije Batgirl; lani sta enako usodo pri studiu Warner doživeli komediji Coyote vs Acme z Johnom Ceno v glavni vlogi in Scoob! Holiday Haunt. (Vsi trije filmi so zeleno luč dobili, še preden je vodenje studia prevzel David Zaslav.) Za umik filmov so se pri Warnerju menda odločili zato, ker so tako zanje dobili boljšo davčno olajšavo.

Tudi pri Netflixu so se lani kar dvakrat odločili, da dokončanega filma ne bodo uvrstili v svojo knjižnico: črtali so srhljivki The Inheritance in House/Wife, a z dovoljenjem, da jih ustvarjalci poskušajo prodati kakšni drugi platformi.

Pri Netflixu situacija vseeno ni tako turobna, kot bi se morda zdelo zaradi zgoraj zapisanega: nedavna objava najnovejšega četrtletnega poročila je pokazala, da so dobili 13 milijonov novih naročnikov, kar je še več od predhodnih napovedi. Platforma se je dobro odrezala tudi na torkovi razglasitvi oskarjevskih nominacij: nominirani so za kar 18 nagrad.