Filmski industriji je pandemija močno premešala štrene, a počasi se stvari postavljajo na svoja mesta, filmska produkcija je po zatišju v polnem teku, po več prestavitvah številnih premier se izrisuje njihov novi urnik, studii napovedujejo nove uspešnice.

V prvem filmu o Črnem panterju je igral lani preminuli igralec Chadwick Boseman, po premieri leta 2018 pa je film v blagajne prinesel več kot 1,3 milijarde ameriških dolarjev.

Stotnico Marvel bo znova zaigrala Brie Larson. Foto: IMDb
Stotnico Marvel bo znova zaigrala Brie Larson. Foto: IMDb

Po besedah igralke Lupite Nyong je, kot je dejala v oddaji Ellen DeGeneres, drugi del filma bolj ali manj poklon Bosemanu. Pod režijo se bo podpisal Ryan Coogler.

V novem filmu o Stotnici Marvel bo protagonistko znova igrala oskarjevka Brie Larson, režiserske niti pa bodo v rokah Nie DaCosta.

Prav tako so pri Marvelu v posebnem napovedniku naznanili še nekaj novosti, ki se obetajo ljubiteljem njihovih junakov. Že 9. julija letos bo premierno predstavljen film Črna vdova v režiji Cate Shortland, v katerem v naslovni vlogi igra Scarlett Johansson, 3. septembra mu bo sledil film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings v režiji Destina Daniela Crettona, 17. decembra pa novi film o človeku pajku Spider-Man: No Way Home v režiji Jona Wattsa.

V napovedniku je predstavljen tudi film Eternals, katerega režijo je prevzela letošnja oskarjevka za režijo Chloé Zhao, v njem pa med drugim igrajo Gemma Chan, Angelina Jolie in Kumail Nanjiani.

Med filmi, ki prihajajo v letu 2022, so napovedani tudi Doctor Strange in the Multiverse of Madness v režiji Sama Raimija (25. marec) in Thor: Love and Thunder režiserja Taike Waititija (6. maj).

V letu 2023 bosta predvidoma na sporedu novi film o junaku Ant-Manu in tretji del franšize Varuhi galaksije, načrte še povzema New York Daily News.