Russell Crowe kot vznejevoljeni neuravnovešeni voznik. Foto: IMDb
Russell Crowe kot vznejevoljeni neuravnovešeni voznik. Foto: IMDb

Hollywoodski studii in kinematografi v zadnjih tednih upajo, da se bo filmska industrija julija vrnila v stare tirnice, občinstvo pa bo po gledanju filmov na domačih zaslonih vendarle željno celovite filmske izkušnje v kinodvorani.

Ne glede na to, ali se bo to uresničilo, je družba Solstice Studios napovedala, da bo začela na začetku julija predvajati Unhinged, triler, v katerem 56-letni Crowe igra voznika avtomobila, ki ga ženska v prometnem zamašku spravi ob živce. Režijo podpisuje Derrick Borte, ki ga med drugim poznamo po Ameriškem sanjaču.

V filmu Tenet igrata John David Washington in Robert Pattinson. Foto: IMDb
V filmu Tenet igrata John David Washington in Robert Pattinson. Foto: IMDb

Na to, da bo film do začetka julija ugledal kinodvorane, stavi producent Mark Gill. Čeprav še ni znano, koliko kinematografov bodo do takrat sploh odprli, bo to prvi film v kinih, odkar so jih sredi marca zaprli zaradi izbruha koronavirusa. "Očitno obstaja tveganje," je povedal 57-letni Gill. "Podjetje smo ustanovili pred približno 18 meseci, da bi snemali filme za kinematografe. Mislim, da se morate resnično v vsakem času zavzeti za kinematografe, še posebej pa v tem času."

Sredi julija predstavitev novega vohunskega trilerja v kinih načrtuje tudi Christopher Nolan. Po napovedniku sodeč Tenet z Johnom Davidom Washingtonom in Robertom Pattinsonom v režiserjevi značilni maniri pripoveduje zgodbo o tajnem agentu, ki je na misiji preprečitve začetka tretje svetovne vojne.

Še isti mesec, točneje, 24. julija, bo sledila nova v vrsti Disneyjevih priredb svojih starih klasik Mulan.

Kinematografi bodo sicer morali izpolnjevati smernice za zaščito; dvorane bodo tako lahko le napol polne, upoštevati pa bo treba tudi zapovedane higienske ukrepe.

Kriza ob koronavirusu je od marca dalje močno ohromila zabavno industrijo. Tako rekoč v celoti sta se ustavili filmska in televizijska produkcija, odpovedali so predvajanja v kinodvoranah, te pa so po vsem svetu zaprli.