Scenarij pa bo napisal Michael Mitnick, ki je napisal filma The Staggering Girl in Vojna električnih tokov.

 Rooney Mara. Foto: EPA
Rooney Mara. Foto: EPA

Projekt producirajo studii Apple, ki so hitro nastajajoči filmski studio tehnološkega velikana, ki že producira več serij in oddaj, poroča The Hollywood Reporter. Več podrobnosti o biografskem filmu še niso razkrili.

Audrey Hepburn se je rodila 4. maja 1929 v bruseljski četrti Ixelles mami Nizozemki in očetu Britancu. Študirala je balet in igro v Amsterdamu in Londonu. Na začetku 50. let preteklega stoletja je odšla v Hollywood in že s prvo veliko vlogo v filmu Rimske počitnice (1953) dobila oskarja za glavno žensko vlogo. Med njenimi najbolj znanimi filmi so še Ljubezen popoldne (1957), Zajtrk pri Tiffanyju (1961), My Fair Lady (1964) ter Robin Hood in Mariana (1976). Leta 1967 se je umaknila iz filmskega sveta. Nastopala je le še na televiziji in v gledališču.

Sorodna novica Skrivno življenje Audrey Hepburn: Bila je protinacistična borka

Njen vpliv in kariera sta segala dlje od igranja, bila je modna ikona, muza francoskega oblikovalca Huberta de Givenchyja. S podobo Audrey Hepburn so tesno povezani velikanska črna očala, visoko speta pričeska, mala črna obleka, ovratna ruta in biserna ogrlica.

Obenem pa je velik del življenja posvetila dobrodelnemu delu. Ko se je upokojila od igralstva, se je namesto tega osredotočila na humanitarne projekte in se tesno povezala z UNICEF-om. Umrla je v Švici leta 1993 v starosti 63 let.

Na podelitvi oskarjev leta 1993 je bila posmrtno odlikovana s častnim oskarjem za posebne humanitarne namene, leta 1999 pa je bila proglašena za tretjo najboljšo žensko filmsko zvezdo vseh časov na lestvici ameriškega filmskega inštituta.

Biografski film o Hepburnu je le najnovejši dokaz Applovega zagona za snemanje izvirnih filmov, podali so se v tekmo za produkcijo najbolj zaželenih projektov proti hollywoodskim studiem in platformam s pretočnimi vsebinami.

Septembra je Apple tako postal producent novega trilerja Jona Wattsa z Georgeom Clooneyjem in Bradom Pittom v glavnih vlogah, decembra pa je podjetje prevzelo vodilno produkcijsko vlogo pri celovečernem filmu o Formuli 1, v katerem bo prav tako nastopil Brad Pitt.