Režijo filma za ponudnika pretočnih storitev Apple TV+ in studia A24 bo prevzel čilski režiser Sebastian Lelio. (Lelio je leta 2018 Čilu s filmom Fantastična ženska prislužil tujejezičnega oskarja.)

Scarlett Johansson je bila letos kar dvakrat nominirana za oskarja, a v nobeni kategoriji ni veljala za favoritinjo. Foto: AP
Scarlett Johansson je bila letos kar dvakrat nominirana za oskarja, a v nobeni kategoriji ni veljala za favoritinjo. Foto: AP

Bride (Nevesta) bo zgodba o ženski, ki je bila ustvarjena kot idealna žena, kar je obsesija briljantnega podjetnika. A ko ženska zavrne svojega stvaritelja, je prisiljena pobegniti iz zaprtega okolja in se soočiti s svetom, ki jo vidi kot pošast. Med begom najde svojo resnično identiteto in presenetljivo moč, da se spremeni v lastno stvaritev, lahko za zdaj preberemo v sinopsisu projekta.

Nevesta stopi iz Frankensteinove sence
"Skrajni čas je že, da Nevesta stopi iz sence svojega moškega protipola in se postavi na lastne noge,"
je v izjavo za The Hollywood Reporter zapisala Johansson. "V sodelovanju z Rebecco Angelo in Lauren Schuker Blum (soscenaristki, op. n.) se s Sebastianom zelo veseliva emancipacije klasične antijunakinje in razmisleka o tem, kako lahko njena zgodba odraža svet, v katerem živimo."

Na Črno vdovo še čakamo
Scarlett Johansson je letos spomladi prejela dve nominaciji za oskarja – za najboljšo glavno žensko vlogo za film Zakonska zgodba in za najboljšo žensko stransko vlogo v filmu Zajec Jojo. Novembra bi morala priti v kinematografe akcijska pustolovščina Črna vdova, v kateri ima naslovno vlogo, a so pri Disneyju zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 začetek distribucije prestavili na maj 2021.