Čeprav se je svoj čas veliko pisalo o tem, da se igralke v zasebnem življenju menda ne prenesejo, pa so bile v javnosti vedno slika zvestega prijateljstva. Foto: EPA
Čeprav se je svoj čas veliko pisalo o tem, da se igralke v zasebnem življenju menda ne prenesejo, pa so bile v javnosti vedno slika zvestega prijateljstva. Foto: EPA
"Smo ženske novi samci? Obstaja seks brez obveznosti z bivšim?" Vse se je seveda začelo s Carrie in njenimi "globokimi" uvidi v naravo razmerij.

Govorice, da se bo snemal še Seks v mestu 3, se ciklično pojavijo vsako leto ali dve, pa čeprav je bil še posebej drugi del vsaj med kritiki sprejet z nemajhno mero posmeha. Ploščo je nedavno obrnila tudi Sarah Jessica Parker, ki je v nekem intervjuju komentirala, da bi jo potencialno zanimalo snemanje še enega filma, češ da "morda obstaja še eno poglavje". Zdaj je tudi King za Entertainment Weekly priznal, da se poigrava z idejo "sklepnega poglavja".

MMC-jeva recenzija:

Seks v mestu
Seks v mestu 2


"Moje največje bogastvo, darilo ali sreča je v tem, da sem sodeloval pri dveh filmih, ki sta bila tako polna, da sta se prelila v življenja gledalcev, liki pa so bili dovolj zaokroženi, da te še vedno zanima, kdo v resnici so."

Namig, da bodo črtali preostale tri junakinje?
"S Sarah Jessico oba veva, kakšno je zadnje poglavje. To še ne pomeni, da bo ali bi moralo biti povedano, ampak mislim, da je ostala še ena zgodba. Ali se bo to kdaj uresničilo, je pa čisto drugo vprašanje. Ampak obstajajo štri dekleta in vsa imam še vedno v mislih. So tudi druge zgodbe in liki, ki niso bili še niti napisani."

So lahko še v koraku s časom?
Seks v mestu je televizijska občinstva prvič šokiral in navdušil leta 2004; to je bila prva uspešnica danes kultnega programa HBO. Ko se je serija počasi iztekla, se je po štirih letih s filmom preselila na veliko platno in leta 2010 dobila (še grozljivejši) drugi del. Spomin na Carrie Bradshaw trenutno pri življenju ohranja "preddel", serija The Carrie Diaries, v kateri protagonistko v mlajših letih igra AnnaSophia Robb - a King se zaveda, da je v tem, da oboževalcem vrneš njihove najljubše like, tudi nekakšno tveganje. "Vse skupaj je zelo zanimivo ravnotežje med 'zeitgeistom' in tem, da vse skupaj odložiš na stran in pozneje premisliš, ali si opravil ali ne. Pravzaprav dam veliko na mnenja ljudi."

"Vem pa, da obstaja zanimanje ... kar pa s seboj potegne tudi nezanimanje. V resnici gre samo za zgodbe, in če misliš, da imaš dejansko še kaj zanimivega povedati, dovolj zanimivega, da bo vredno, da oboževalci še enkrat vidijo svoje najljubše like."