Hanksova produkcijska hiša Playtone je že večkrat sodelovala s HBO-jem. Foto: Reuters
Hanksova produkcijska hiša Playtone je že večkrat sodelovala s HBO-jem. Foto: Reuters
John F. Kennedy
Producent Bill Paxton se še danes spominja dne, ko je videl nekdanjega ameriškega predsednika.

Knjižna uspešnica Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy zavrača številne teorije zarote, ki pojasnjujejo ozadje atentata na ameriškega predsednika. Avtor Vincent Bugliosi v svoji knjigi zagovarja uradno pojasnilo, da za atentatom leta 1963 stoji le Lee Harvey Oswald.

Več Američanov verjame teoriji zarote
Bugliosi pojasnjuje, da 75 odstotkov Američanov verjame, da je takratni dogodek treba pojasnjevati z večjo zaroto, le 19 odstotkov pa jih zaupa uradnemu pojasnilu, da je atentat zakrivil Oswald. Ob tem je izrazil upanje, da bo televizijski seriji hiše Playtone in HBO-ja uspelo spremeniti te odstotke in "Američanom končno prinesti pravo resnico". Hanksova hiša Playtone je s HBO-jem sodelovala že pri projektih, kot so drama Big Love ter serije From the Earth to the Moon, Band of Brothers in prihajajoči John Adams in The Pacific.

Med izvršnimi producenti nove serije bo tudi Bill Paxton, ki se je pri 8 letih z očetom in starejšim bratom udeležil Kennedyjevega obiska v Fort Worthu, skozi katerega se je predsednik peljal le nekaj ur pred atentatom v Dallasu. Prav Paxton je tudi tisti, ki je knjigo izročil Hanksu in producentu Garyju Goetzmanu.