Mitch Hurwitz je najprej napovedoval, da bodo novi deli zasnovani tako, da se jih bo dalo gledati v naključnem vrstnem redu (ker pač vsak
Mitch Hurwitz je najprej napovedoval, da bodo novi deli zasnovani tako, da se jih bo dalo gledati v naključnem vrstnem redu (ker pač vsak "obravnava" drugega družinskega člana) - a si je nato premislil, češ da jih je vseeno bolje gledati v predvidenem vrstnem redu. Foto: IMDb
Odbita rodbina je, kot so povedali v vsaki špici, 'zgodba o bogati družini, ki je izgubila vse, in sinu, ki ni imel druge izbire, kot da jih obdrži skupaj'. Vsaka epizoda se je končala s kratkim napovednikom tega, kaj nas čaka v naslednjem delu - a tega nato nikoli ni bilo.

Ameriška nanizanka, ki jo je časopis Guardian pred kratkim razglasil za "najboljši sitcom vseh časov", je bila zaradi prenizke gledanosti ukinjena leta 2006. TV-mreža Fox, ki je bila distributer in producent serije v njenih treh letih obstoja - takrat je nadaljevanka dobila kar šest emmyjev in ogromno kritiške hvale, gledalo pa je ni več kot šest milijonov gledalcev -, se je sicer pozneje pokesala in se zanimala za njeno obuditev od mrtvih. A v igri sta bila še Showtime in Netflix, ki je na koncu pri "licitaciji" tudi zmagal; posneli so 15 novih epizod, ki so jih nato zdaj za ogled ponudili vse naenkrat.

Novi deli Odbite rodbine so najnovejša "vaba", s katero bi pri Netflixu radi zvabili ljudi stran od tradicionalne televizije. (Predtem so nekaj podobnega poskusili že z remakom britanske serije House of Cards, tokrat s Kevinom Spaceyem v glavni vlogi. Obšli so vse TV-mreže in vseh 13 epizod februarja ponudili hkrati.)

Vrnitev kultne serije so oboževalci pričakali s skoraj maničnim navdušenjem (v nedeljo je bil Twitter preplavljen s tviti, kakršnega je denimo objavil ameriški scenarist Rob Thomas: "Iz Netflixa so mi ravno pisali, da je Arrested Development zdaj na voljo. Nihče naj me ne moti naslednjih sedem ur in pol. Lačni otroci - vas mislim.").

Samo mirno, to ni Gospodar prstanov!
Preden so bile nove serije na razpolago za ogled, je avtor serije Mitch Hurwitz oboževalcem položil na srce, naj se tempirajo: "Ne počutite se dolžni, da gledate vse naenkrat," je izjavil za spletno stran Vulture. "Komedija je, ne pa Gospodar prstanov! Komedija človeka izčrpa."

Forbesova televizijska recenzentka Dorothy Pomerantz si je nasvet vzela k srcu - če ne drugega, že zato, ker je bilo tokrat morda zadnjič, da sta režiser Ron Howard in igralec Jason Bateman našla čas za skupen projekt. "Vzela si bom čas za Arrested development in ob njem uživala kot ob klasični TV-nadaljevanki: en del na teden. Rada bi, da bi zabava trajala, kolikor dolgo je le mogoče."

Vsaka epizoda zapolni vrzel v biografiji enega družinskega člana in nam pokaže, kaj je počel v letih, odkar smo jih nazadnje videli. Socialno neprilagojeni Buster Bluth (Tony Hale) na primer dela v laboratoriju ... oziroma bolje rečeno, možje v belih plaščih delajo z njim; Buster je namreč laboratorijski poskusni zajček. Hurwitz si je vrnitev serije zamislil "zato, da bi junake spravil v smrtno nevarnost - in na tej točki se bo nato začel film".