Leta 2006 je Sidu Caesarju mlajši kolega Billy Crystal izročil nagrado za pionirske dosežke na področju televizije. Foto: Reuters
Leta 2006 je Sidu Caesarju mlajši kolega Billy Crystal izročil nagrado za pionirske dosežke na področju televizije. Foto: Reuters

Kot je sporočil njegov prijatelj Carl Reiner, prav tako znan komik, je Caesar po daljši bolezni umrl na svojem domu v Los Angelesu.

Zaslovel je v 50. letih prejšnjega stoletja v prelomni tv-seriji Your Show of Shows, ki je bila vzor za naslednje generacije ameriških šovov s skeči, pozneje pa je imel tudi lastno oddajo Caesar's Hour, v kateri je pokazal svojo izurjenost v imitaciji in satiri. Sam ni pisal scenarijev, so pa z njim sodelovali številni zdaj sloviti komiki, tudi Mel Brooks, Woody Allen in že omenjeni Reiner.

V nasprotju z današnjimi stand-up komiki so pri Caesarju, "komiku skečev", namesto govora in dialogov pri njem glavno vlogo igrali telesna govorica, naglasi in grimase. Njegov slog je na začetku kariere veljal za avantgardnega, pozneje pa je dobil številne posnemovalce.

Caesarjeva bogata kariera, v kateri je bil kar enajstkrat nominiral za emmyja (dobil je dva), je trajala kar šest desetletij, a se je zadnja leta vse manj pojavljal v javnosti. Bil je tudi saksofonist, napisal je več knjig, med njimi dve avtobiografiji, v katerih je opisal svojo kariero in tudi boj z alkoholizmom in odvisnostjo od barbituratov.

Skoraj 70 let je bil poročen s Florence Levy, ki je umrla leta 2010. V zakonu so se jima rodili trije otroci.