Jennifer Lawrence. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence. Foto: Reuters

Matthew Belloni, nekdanji urednik revije The Hollywood Reporter, je potrdil novico v svojem novičniku "Kaj slišim ...", kjer redno poroča o dogajanju v filmskem svetu.

Zapisal je tudi, da bo igralka za filmski projekt dobila 20 milijonov dolarjev in da bo celovečerec tudi sama producirala, in sicer s svojo produkcijsko partnerico Justine Polsky. Scenarij za nastajajoči film so napisali John Logan, Lauren Schuker Blum in Rebecca Angelo.

Predstavljala od Barbre Streisand in Michaela Caina do Cher
Belloni je še zapisal: "Zgodba o Sue Mengers je vsekakor prepričljiva filmska krma. V 60. in 70. letih je premoščala ovire in predstavljala vse, od Barbre Streisand in Michaela Caina do Cher, preden so jo moški, kot je Michael Ovitz, izločili iz Hollywooda in postala je opazovalka ter zaupnica. Morgan Spurlock je poskušal sestaviti film o Mengers leta 2016, Bette Midler pa jo je igrala na Broadwayu leta 2013. Poleg mesnate vloge za štirikratno kandidatko za oskarja Lawrence naj bi novi scenarij vključeval zabavne vloge za trenutne zvezdnike, ki bodo igrali njene kliente iz 70. let."

Sorodna novica Sorrentino se vrača v Neapelj s filmom o odraščanju in vrnitvi domov

Biografski film o Sue Mengers bo predstavljal še eno sodelovanje med Jennifer Lawrence in Sorrentinom. Leta 2019 je bilo napovedano, da bo imela hollywoodska igralka glavno vlogo in bo producirala njegov film Mob Girl, filmsko priredbo kriminalnega romana Pulitzerjeve nagrajenke Tereze Carpenter.

Lawrence naj bi tedaj upodobila Arlyne Brickman, Judinjo, ki odrašča med goljufi na vzhodni strani New Yorka, in se sčasoma vključi v glamurozen način življenja newyorških mafijcev, poroča IndieWire.

Sorrentino s premiero na letošnji Mostri
Sorrentino je sicer leta 2014 prejel oskarja za najboljši tujejezični film za film Neskončna lepota, ustvaril je tudi TV-serijo Mladi papež (The Young Pope) in druge odmevne filme, kot so Mogočnež, Oni in Mladost. Njegov projekt The God of God bo imel svetovno premiero na beneškem filmskem festivalu prihodnji mesec. Jennifer Lawrence pa je nazadnje skupaj z Leonardom DiCapriem zaigrala v komediji Adama McKaya Don't Look Up, ki bo na spletu dostopen letos.