Kate Capshaw in Steven Spielberg. Foto: Reuters
Kate Capshaw in Steven Spielberg. Foto: Reuters

In če to ni bilo dovolj presenetljivo, je režiser, sicer ljubitelj celuloida, posnel celoten video na iPhone. Z nekaj pomoči svoje žene Kate Capshaw, poudarjajo na spletni strani IndieWire.

Spielberg, ki velja za mojstra akcijskih in znanstvenofantastičnih spektaklov, je v kinematografe nazadnje poslal ekranizacijo muzikala Zgodba z zahodne strani.

Marcus Mumford je pevec in glasbenik pri britanski folkskupini Mumford & Sons. Sodelovanje s Spielbergom je napovedal v tvitu in vključil njuno fotografijo med snemanjem v srednješolski telovadnici.

"V nedeljo, 3. julija, v telovadnici srednje šole v New Yorku je Steven Spielberg na svojem telefonu režiral svoj prvi glasbeni video v enem kadru," je zapisal Mumford. "Kate Capshaw je bila vsemogočna dolly grip (tista, ki stabilizira in vodi kamero, op. avt.)."

V isti niti na Twitterju je Mumford izrazil svojo hvaležnost za izkušnjo.
"Presenetila me je podpora ljudi okoli mene, ko sem vam predstavil to glasbo, in ne morem upati, da bi lahko izrazil vso svojo hvaležnost," je zapisal. "Ko ljudje razumejo, me preseneti. Kate in Steven sta razumela in ne morem se jima dovolj zahvaliti."

Videospoti: običajna praksa velikih hollywoodskih filmarjev
Čeprav je to prvič, da je Spielberg posnel glasbeni video, je že dolgo običajna praksa velikih hollywoodskih filmskih ustvarjalcev, da režirajo videoposnetke za glasbenike. Martin Scorsese je slavno režiral video Bad Michaela Jacksona, Spike Lee je sodeloval z Eminemom, Paul Thomas Anderson pogosto režira videe za sestre Haim in Fiono Apple, David Fincher pa je začel kot uspešen režiser glasbenih videov.

Poleg dela z videospoti je Spielberg trenutno v postprodukciji novega filma The Fabelmans, avtobiografskega filma o njegovem otroštvu v Arizoni, ki ga je napisal s Tonyjem Kushnerjem. Svetovno premiero bo po pisanju IndieWire doživel septembra na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, v njem igrajo pa Paul Dano, Michelle Williams, Seth Rogen in David Lynch.