Stevenu Spielbergu tema Nezemljanov in vesolja ni tuja: spomnimo se samo na kultnega E. T.-ja, pa tudi na Bližnja srečanja tretje vrste in Vojno svetov. Foto: AP
Stevenu Spielbergu tema Nezemljanov in vesolja ni tuja: spomnimo se samo na kultnega E. T.-ja, pa tudi na Bližnja srečanja tretje vrste in Vojno svetov. Foto: AP

Moči bo združil z nič manj priznanim scenaristom Davidom Koeppom, s katerim sta že sodelovala pri uspešnicah, kot so Jurski park, Indiana Jones in Vojna svetov. Skupaj so ti filmi zaslužili več kot tri milijarde dolarjev. (Za veliko platno bi morala prirediti še en roman Michaela Crichtona, Pirate Latitudes, a se projekt po najavi leta 2009 nikoli ni premaknil iz faze predprodukcije.)

Podrobnosti so še skrbno varovana skrivnost
O filmskem projektu trenutno še ni dosti znanega. Po pisanju Varietyja naj bi film snemali tudi pod okriljem studia Universal Pictures. Film za zdaj še nima naslova, je pa Variety že pisal, da Spielberg pripravlja filmsko zgodbo o neznanem letečem predmetu. Film bo producirala Kristie Macosko Krieger, Spielbergova dolgoletna sodelavka.

77-letni Spielberg je nesporno eden najuspešnejših živečih filmskih ustvarjalcev, saj je poleg franšiz Indiana Jones in Jurski park posnel tudi uspešnice, kot sta Žrelo in E. T. vesoljček. Oskarja je dobil trikrat, od tega dvakrat za najboljšo režijo (Schindlerjev seznam, Reševanje vojaka Ryana) in enkrat za najboljši film (za Schindlerjev seznam).

Leta 2022 je za Universal režiral družinsko dramo Fabelmanovi. Filmska zgodba, ki jo je navdihnilo njegovo lastno otroštvo, spremlja s filmom obsedenega najstnika, ki odrašča v Arizoni in severni Kaliforniji. Čeprav je film prejel sedem nominacij za oskarja (tudi za najboljši film) in precej kritiške hvale, se po zaslužku ni približal Spielbergovim večjim uspehom. Kilavo se je pri gledalcih odrezal tudi film pred tem, nova priredba slavne Zgodbe z Zahodne strani.

Njegov zadnji "spektakelski" film je bil Igralec št. 1 (Ready Player One) leta 2018, ki je bil mišljen kot "dokaz", da zna Spielberg še vedno posneti všečen blockbuster. Film, ki je tematiziral virtualno resničnost in računalniške igre, je zaslužil 600 milijonov dolarjev.