Henry Cavill, od leta 2013
Henry Cavill, od leta 2013 "uradni" filmski Superman. Obraz in stas vlogi vsekakor ustrezata, zdi pa se, da mu manjka karizme. K sreči ga v samostojnem filmu Batman ne bo mogel zasenčiti. Foto:
Batman proti Supermanu: Zora pravice
Če odmislimo kristusovsko alegorijo, je lik Supermana v novih filmih v resnici doživel zelo aktualno posodobitev: kot "ilegalni priseljenec" (z drugega planeta!) zelo hitro postane tarča sumničenj in nezaupanja. Foto: Blitz Film

Vest, da bo film Zacka Snyderja iz leta 2013 dobil nadaljevanje, je bila najverjetneje premišljeno plasirana: v javnost je prišla ravno po rekordnem otvoritvenem koncu tedna za Odred odpisanih. Čeprav film recenzentom skoraj enoglasno ni bil všeč, je v prvem koncu tedna v ZDA zaslužil 133 milijonov dolarjev, kar je najboljša avgustovska premiera v zgodovini.

Filmski blog The Wrap poroča, da je novi Superman odslej "prva prioriteta" studia. Z likom Supermana bi tokrat radi zadeli pravi ton, še posebej, ker je bil marca v uspešnici Batman proti Supermanu prav Superman ena najbolj kritiziranih elementov cele zmešnjave. Film je takrat na agregatni spletni strani Rotten Tomatoes dosegel samo 27 odstotkov pozitivnih kritik in po začetnem navalu oboževalcev obisk v kinodovranah je strmo upadel.


"Če bi lahko dobili dober scenarij, bi bilo super posneti samostojen film," je Snyder aprila komentiral za portal IGN. "To bi se mi zdelo zabavno. Deloma je razlog, da še nismo najavili samostojnega Supermanovega filma tudi v tem, da smo podpirali dogodke okrog Batmana proti Supermanu."

Če bo studio vest tudi uradno potrdil, bo treba nadaljevanje stlačiti v že tako natrpan urnik vesolja DC Comics: v naslednjem letu prihajata Čudežna ženska in "skupinski" film Justice League, leto kasneje pa še Aquaman.

Jekleni mož je bil resnici prvi film iz serije "nove" smeri adaptacij stripov DC Comics, studio Warner išče način, da bi z njimi pariral Marvelovi tovarni uspešnic z Maščevalci na čelu. S 55-odstotnim deležem pozitivnih kritik na Rotten Tomatoes je Jekleni mož tudi najbolje ocenjen DC-jev film doslej.